avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata in perioada de preaviz.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata in perioada de preaviz.

In decembrie, am primit decizia de disponibilizare in care se specifica perioada de preaviz de 20 zile, cu toate drepturile salariale. Cand am luat ultimul salariu,am constatat ca de fapt perioada de preaviz a fost platita 85%. (normal ca nici tichetele de masa nu ni se cuvin.) Cand am intrebat, ni s-a spus ca nimeni nu stie nimic si ca pana acum s-a platit preavizul 100%.Drept pentru care am facut o cerere la conducere, pentru a ni se explica ce se intampla si asteptam raspuns. Mentionez ca in luna noiembrie am fost in somaj tehnic, fapt stipulat in cartea de munca, cu mentiunea in decembrie ...REVENIT LA SALARIUL NORMAL.(deci nimic scris de 85% la rubrica decembrie). Intrebarea mea este: avem dreptul la salariu 100% si ce trebuie facut in cazul in care nu se solutioneaza favorabil. Este bine de stiut ca nu am fost la serviciu in perioada de preaviz (asa este scris in decizie) In speranta unui raspuns, va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 20:43, 17 Ianuarie 2010
puteti sa va adresati ITM-ului local cu o sesizare si daca nu se rezolva nimic va puteti adresa instantei de judecata.
In perioada preavizului beneficiati de salariu intreg si de tichete de mas. Aveti dreptul la reducerea programului cu 4 ore fara sa fie diminuate drepturile salariale. Daca angajatorul a considerat ca in perioada preavizului puteti sa nu veniti la serviciu este dreptul lui si nu este ilegal.
In cazul nesolutionarii cereri d.voastra puteti face chemare in judecata la tribunalul de pe raza local. unde aveti domiciliu (sector/judet). Fiind litigiu de munca nu platiti taxa de timbru. Daca angajati si un avocat solicitati ca angajatoryul sa fie obligat la plata cheltuielilor efectuate cu onorariul acestuia.
In perioada intreruperii temporare a activitatii se plateste 75% din salariu dar dvs. erati in preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete de masa vs."somaj tehnic" mony mony Pe perioada suspendarii activitatii in baza art.53 C.M. se pot acorda tichete de masa? Cum se explica aplicarea acestei masuri la salariatii \"Dacia- ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa in preaviz kalinda kalinda Buna ziua, am vazut ca exista un subiect despre bonurile de masa in perioada de preaviz din 2010 si m-am gandit ca pana acum s-a mai schimbat codul muncii, ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale in somaj tehnic si in preaviz Muresan Felicia Muresan Felicia Unitatea la care inca lucrez a dat 1o angaqjati in somaj tehnic in perioada 15.08-14.11.2009 din care s-a stat in somaj tehnic o luna si jumatate.In aceasta ... (vezi toată discuția)