In decembrie, am primit decizia de disponibilizare in care se specifica perioada de preaviz de 20 zile, cu toate drepturile salariale. Cand am luat ultimul salariu,am constatat ca de fapt perioada de preaviz a fost platita 85%. (normal ca nici tichetele de masa nu ni se cuvin.) Cand am intrebat, ni s-a spus ca nimeni nu stie nimic si ca pana acum s-a platit preavizul 100%.Drept pentru care am facut o cerere la conducere, pentru a ni se explica ce se intampla si asteptam raspuns. Mentionez ca in luna noiembrie am fost in somaj tehnic, fapt stipulat in cartea de munca, cu mentiunea in decembrie ...REVENIT LA SALARIUL NORMAL.(deci nimic scris de 85% la rubrica decembrie). Intrebarea mea este: avem dreptul la salariu 100% si ce trebuie facut in cazul in care nu se solutioneaza favorabil. Este bine de stiut ca nu am fost la serviciu in perioada de preaviz (asa este scris in decizie) In speranta unui raspuns, va multumesc anticipat.
In perioada preavizului beneficiati de salariu intreg si de tichete de mas. Aveti dreptul la reducerea programului cu 4 ore fara sa fie diminuate drepturile salariale. Daca angajatorul a considerat ca in perioada preavizului puteti sa nu veniti la serviciu este dreptul lui si nu este ilegal.
In cazul nesolutionarii cereri d.voastra puteti face chemare in judecata la tribunalul de pe raza local. unde aveti domiciliu (sector/judet). Fiind litigiu de munca nu platiti taxa de timbru. Daca angajati si un avocat solicitati ca angajatoryul sa fie obligat la plata cheltuielilor efectuate cu onorariul acestuia.