avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... bonuri de masa in preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

bonuri de masa in preaviz

Buna ziua,
am vazut ca exista un subiect despre bonurile de masa in perioada de preaviz din 2010 si m-am gandit ca pana acum s-a mai schimbat codul muncii, drept pentru care as dori o informatie actualizata.
In decembrie 2011 pe 17 am primit decizia prin care mi se desfiinteaza postul si intru in perioada de preaviz pana pe 17 ianuarie chiar daca ma intorsesem de o luna jum din concediul de cresterea copilului. De la personal am fost anuntata ca beneficiez pana pe 17 ian de timp liber platit. Prin urmare pe 19 ianuarie am predat tot ce aveam si nu m-am mai dus la serviciu. Zilele trecute am primit bonurile de masa aferente lunii decembrie si am constat ca sunt mai putine decat la ceilalti colegi. Persoana care se ocupa de bonurile de masa mi-a spus ca in perioada de preaviz nu se dau desi eu stiam ca se respecta toate drepturile salariale (deci gandesc eu ca si bonurile). Imi puteti spune daca am sau nu dreptul la acele bonuri?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:04, 22 August 2012
Da, aveti dreptul la bonuri de masa pentru toata perioada de preaviz ... pe perioada de preaviz, c.i.m. isi produce toate efectele , astfel incat partile au aceleasi drepturi si obligatii.
Imi puteti spune articolul din Codul muncii unde este reglementata aceasta problema? Eu am gasit Art 81 (5) (Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele.) doar ca acest articol se refera la demisie, ceea ce nu e cazul. La mine a fost vorba de concediere colectiva (mai mult de 10 persoane).
Calitatea de salariat inceteaza la data incetarii c.i.m. ... pe toata perioada derularii c.i.m. , partile au aceleasi drepturi si obligatii ..
Buna ziua, ma confrunt si eu cu aceeasi problema. Am fost in preaviz de demisie, dupa ce mi-a incetat preavizul si am primit salariul pe card am fost sa-mi ridic bonurile de masa. Luni am fost sunat sa returnez bonurile, deoarece s-a facut o confuzie si am luat bonurile altui coleg. Mi-au zis ca bonurile mi le-au platit in salariu, mentionez ca pe bonuri nu sunt imprimate numele titularului.
UItati-va mai intai in fluturasul de salariu si apoi luati o decizie cu privire la returnarea acestora ... angajatorul este obligat sa va acorde toate drepturile prevazute in c.i.m., in c.c.m aplicabil sau in reg.intern pana la data incetarii raportului de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu am primit al 13 salariu si bonurile de masa gab2006 gab2006 Sunt in perioada de preaviz de 20 zile(in uma desfiintarii postului cu art.65 alin.1 din codul muncii)pana in data de 26.01.2009 la o societate particulara.Nu ... (vezi toată discuția)
Un tanar lucrează din 4decembrie salariul minim 8ore doar ca ... Ingheta Ingheta Un tanar lucrează din 4decembrie salariul minim 8ore doar ca nu prea se respecta programul si plata ore suplimentare nu a primit nici intr o luna doar ... (vezi toată discuția)
Demisie de comun acord Seinaj19 Seinaj19 Bună ziua. Astăzi am facut o cerere de demisie de comun acord părților (preaviz 6-31 mai) iar după câteva ore mi-au zis ca de mâine sa numai vin sa ... (vezi toată discuția)