avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cand ramane o hotarare judecatoreasca definitiva
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cand ramane o hotarare judecatoreasca definitiva

As dori si eu sa stiu cand o hotarare ramane definitiva si irevocabila in cazul meu hotararea mea suna cam asa :SOLUŢIA : AMANA PRONUNTAREA CAUZEI LA DATA DE 09.11.2009. S.P. NR.1807/09.11.2009. HOTARARE : Condamnă pe inculpatul N. M. la o pedeapsă de 2 (doi) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, prevăzută de art. 178 alin. 1 şi 2 din Codul penal (faptă săvârşită la data de 18.04.2008). În temeiul art. 81 Cod penal, dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 (patru) ani, stabilit în condiţiile art. 82 Cod penal. Potrivit art. 71 alin. 1 Cod penal, aplica inculpatului N. M. pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza II si b Cod penal, pedeapsa a cărei executare va fi suspendata condiţionat pe perioada termenului de încercare de 4 ani, potrivit art. 71 alin. 5 Cod penal. În temeiul art. 14 şi 346 alin. Cod de procedură penală, admite în parte acţiunea civilă formulată şi obligă asiguratorul S.C. Asigurare Reasigurare ARDAF S.A. la plata sumelor de 7.000 lei, cu titlu de despăgubiri civile directe şi de 20.000 lei cu titlu de despăgubiri morale, către părţile civile Antohi Florin şi Antohi Manuela. Potrivit art. 313 alin. 1 din Legea nr. 95/2006 cu modificările ulterioare, obligă pe inculpatul N. M., la plata sumei de 3498 lei cu titlu de despăgubiri materiale (cheltuieli de spitalizare), către partea civilă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” . În temeiul art. 191 alin. 1 Cod de procedură penală, obligă pe inculpatul N. M. la plata sumei de 500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. PROCES-VERBAL În temeiul art. 359 Cod de procedură penală, atrage atenţia inculpatului N. M. asupra consecinţelor prevăzute de art. 83 Cod penal, în cazul săvârşirii, cu intenţie, în interiorul termenului de încercare, a unei alte infracţiuni.
Si as dori sa primesc mai multe informatii in legatura cu hotararea mea pt ca orice roman cu studii medii nu inteleg cam tot ce scrie si avocata mea nu ma lamurit foarte tare.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mariussika , utilizator 20:13, 13 Decembrie 2009
Pedeapsa incepe de cand a ramas hotararea definitiva.Hotararea nu ramane definitiva dupa 4 ani . Dupa 4 ani se va termina pedeapsa aplicata .
Pedeapsa incepe de cand s-a dat hotararea definitiva.
Cum se incheie hotararea? Scrie undeva "definitiva"? Daca da, data la care devine definitiva hotararea este 9.11.2009. Daca nu, inseamna ca mai sunt cai de atac de care s-ar putea sa uzeze una/alta dintre parti.

Concluzionez din ce a spus Legally ca pe 9.11.2010 puteti da examen de obtinere a permisului.
Ultima modificare: Duminică, 13 Decembrie 2009
ralumat, utilizator
Hotararea mea sa dat la data de 09.11.2009 dar avocata a spus ca trebuie sa faca apel ca sa nu faca ceilalti ARDAFUL sau mostenitorii.Dar a trecut o luna si ceva si nu a facut nici un apel pana acum.In cat timp pot sa faca ceilalti apel? Daca nu fac apel ei inseamna ca ramane definitiva si la un an de cand ramane definitiva pot sa dau din nou de permis?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare/dosar penal/in baza art. 87al1 din oug 195/2002 mirceapmf mirceapmf 04.03.2014 Ora estimata: 09:00 Complet: S2 C 2 A Tip solutie: Admis apel Solutia pe scurt: Dp.231/A- În baza art. 386 alin. 1 C.p.p. respinge ca nefondată ... (vezi toată discuția)
Suspendarea executarii pedepsei- anulare permis de conducere GeorgianaD GeorgianaD Buna ziua, va rog sa ma lamuriti ce inseamna aceasta suspendare a executarii pedepsei! 09/02/2011 Condamnare Solutie: Condamnă pe inculpatul D. G. pentru ... (vezi toată discuția)
Citatie valentin_matei2003 valentin_matei2003 Buna ziua am primit acasa urmatoarea citatie : Prin prezenta,in baza dispozitiilor art 359 al.2 cod procedura penala si in conformitate cu dispozitiile ... (vezi toată discuția)