avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț și custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț și custodie

Buna ziua. Numele meu este Simona,sunt căsătorită de 9 ani și am 2 copii minori. De o săptămâna m-am despărțit de soț și am plecat din casa, copiii rămânând la el, eu neavând nimic pe numele meu unde stau acum și nici posibilitatea de ai tine. El nu intelege situația mea materială și ma amenință ca vine și lasă copiii la usa, dar spunându-mi mereu ca la divorț vrea ca domiciliul lor sa fie la el. Eu nu am nimic împotriva doar ca momentan continua cu amenințări și șantaj, și implica și copiii. Ce as putea face sa nu mai acționeze așa, pentru a nu sta cu frica in casa și sa inteleaga ca nu am posibilitatea de ai tine, el având posibilitate de ai tine și familia lui care-l poate ajuta. Din punct de vedere legal as putea renunța la drepturile părintește pentru al face sa nu ma mai amenințe și sa implice copiii? Ce se poate face? Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:01, 25 Aprilie 2020
Puteți renunța voluntar la drepturile dvs de părinte, deși este imoral acest gest, dar nu și la obligațiile părintești.

Acei copii minori au nevoie de sprijinul ambilor părinți, trebuie să-i ajutați material, să le plătiți pensie de întreținere, să vă interesați de situația lor.
Ultima modificare: Vineri, 24 Aprilie 2020
Dapix, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. plangere penala la politie
2. cerere ordin de protectie la judecatorie
3. plangere la protectia copilului
4. divort si exercitarea autoritatii parintesti la judecatorie

Nu puteti renunta la drepturile parintesti.

Angajati un avocat, nu va jucati cu asa ceva.
Daca ati ales ignoranta puteti continua în același mod.
Dacă vreți neapărat să rupeti orice legătură puteti face acest lucru.

Acest lucru o sa il regretati mai tarziu si de aceea este bine sa va mai gânditi.
Ultima modificare: Vineri, 24 Aprilie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Unde sunteți acum și de ce nu puteți lua copii cu dumneavoastră?
Nu aveți o mama, un tata sau un frate care sa va ajute și sa tina copii?
Aveți servici?
Dumneavoastră va doriți copii sau vreți sa scăpați definitiv de ei?
Eu unul.l deduc ca nu ii doriți și din comportamentul soțului reiese ca nici el nu ii dorește cu adevărat. Îmi pare rău să vă dezamăgesc însă nu o sa primiți premiul de Părinții Anului.
Aveți varianta sa ii dați spre adopție. Sa vorbiți la Protecția Copilului și cu acordul părinților se va găsi relativ ușor o familie sa ii iubească și sa ii adopte iar dumneavoastră și soțul sa va puteți continua viata nestingheriți și copii sa fie în sfârșit doriți și iubiți. E evident ca nu au parte de asa ceva acum.
Chiar daca copiii au ramas la tata, aveti obligatia ca impreuna cu tatal sa ii intretineti si sa participati la cresterea lor.
Puteti cere divortul si pe calea ordonantei presedintiale, sa se stabileasca locuinta copiilor la tata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort in spania, domiciliu minori mirabellaas mirabellaas buna ziua am si eu o problema . sunt casatorit in Romania am 3 copii care locuiesc in tara la bunici mei .vreau sa divortez in Spania si sa imi aduc copii in ... (vezi toată discuția)
Renuntare paternitate tzicsor tzicsor Buna ziua, am o intrebare legata de renuntarea la paternitate. Pe scurt: sotii sunt divortati de 5 ani, minorul ( o fetita acum in varsta de 15 ani ) a fost ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturi ale tatalui cobra2009 cobra2009 Am in intretinere un minor de 7 ani si tatal nu sa preocupat de el din 2009. Nu a platit nici pensie si nici nu a sunst niciodata,noi fiind in strainatate iar ... (vezi toată discuția)