avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Legislatie stimulent insertie pandemie
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Legislatie stimulent insertie pandemie

Buna ziua,
Va deranjez cu 2 intrebari?
1. Pot fi trimisa in somaj tehnic in conditiile in care sunt sub legislatia stimulentului de insertie ? (Mentionez ca acesta ar trebui sa fie de 2 sapt si e aplicat preferential:unii deloc,unii o sapt,unii 2 sapt)
2. . Pot fi CONCEDIATA in perioada de pandemie in conditiile in care sunt sub legislatia stimulentului de insertie la intoarcerea din somaj tehnic?

Mentionez ca firma nu a taiat salarii,nu a dat oameni afara din ce stiu,insa e cu semnul intrebarii intrarea in somaj tehnic pe final de stare de urgenta (mai e putin pana la deblocare business).

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Da, puteti fi trimisa in somaj tehnic.

2. Nu puteti fi concediata pe durata platii stimulentului de insertie , decat pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condițiile legii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Puteti obtine indemnizatia aferente somajului tehnic.

Nu poate surveni concedierea dumneavoastra, cata vreme obtineti stimulentul de insertie, concedierea poate se poate dispune ca efect al reorganizarii judiciare, ori falimentului societatii in care prestati o activitate remunerata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternal de risc Darib Darib Buna... se poate sa intru din șomaj tehnic în concediu maternal de risc? (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie ady-70 ady-70 daca am avut stimulent de insertie fara sa beneficiez de C I C si mi a fost taiat deorece am fost dat in somaj acum daca m am angajat m ai beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie grigiuli grigiuli Sunt o mamica care beneficiaza de stimulent de insertie . Din luna decembrie 2012 angajatorul m-a dat in somaj. De la AJPIS am primit o decizie de debit ... (vezi toată discuția)