avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recunoastere copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recunoastere copil

Buna seara am si eu o intrebare. In dat de 10 mai ar trebui sa nasc..teoretic dar sotul meu trebuie sa inceapa munca in Germania in data de 8 mai..ce putem face in vederea recunoasterii copilului..??se poate face vreo declaratie la notar..si o pot depune eu dupa ce nasc??
Cel mai recent răspuns: Laurica28 , utilizator 12:35, 25 Aprilie 2020
Buna seara,
Sa mearga domnul sa dea o declaratie pe proprie raspundere ca recunoaste minorul ce nu este nascut inca.
Daca sunteti casatoriti LEGAL nu este cazul, prezentati cerificatul de casatorie si totul este in regula, nu trebuie o recunoastere expresa.
Da suntem casatoriti legal..dar imi este frica ca atunci cand nasc sa nu faca scandal cei de la primarie ca nu am buletinu lui in original pt a recunoaste copilu si a-i scoate certificatu de nastere.
Operează prezumția de paternitate, nu trebuie să-l recunoască, fiți fără grijă!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Filiația față de tată a copilului dvs. se stabilește potrivit legii (art. 114 C. civ), nu prin recunoaștere (art. 415 C.civ). Este suficient certificatul de căsătorie.

Cod civil
Art. 414. -
(1) Copilul născut sau conceput în timpul căsătoriei are ca tată pe soțul mamei.

Art. 415. -
(2) Copilul conceput și născut în afara căsătoriei poate fi recunoscut de către tatăl său.
Multumesc frumos pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna ContSters501846 ContSters501846 Buna ziua,abia ce am născut și in tot acest timp tatăl copilului cu care nu am fost de la început nu sa implicat deloc ba chiar a ținut mortiș și el și ... (vezi toată discuția)
Copil- paternitate Margaretad Margaretad Buna ziua am o antrebare Am o fetița de 2 luni și mi-am dat seama k nu e a prietenului meu am trecuto pe numele lui acum as putea sa schimb certificatu și ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea nasterii la starea civila cool123 cool123 buna ziua, am inteles ca nasterea se inregistreaza la termen de 14 zile la starea civila pe raza careia a avut loca nasterea, respectiv sectorul unde se afla ... (vezi toată discuția)