Buna ziua , soțul meu a dat avansul pentru un ap. nou care va fi dat in utilizare in luna August anul curent! Când a făcut precontractul și a dat jumătate din suma apartamentului la făcut pe numele fratelui lui ! In luna August va trebui sa dea și cealata jumătate de banii și vrea sa îl treacă pe el ( pe soțul meu) ! Noi nu locuim in Ro ( ap e in Ro) ! Întrebarea mea este : având in vedere ca momentan e făcut doar precontract, când soțul meu merge in Ro și plătește restul sumei și trebuie sa facă contractul real de vânzare-cumpărare pe numele soțului meu se poate ca eu sa nu am nici un drept la locuința dacă divorțăm de ex. in viitor ? Se poate sa facă vreo șmecherie si sa faca donație de la fratele lui la soțul meu ? Și doar apoi sa îl treacă pe soțul meu ca eu sa nu am drept pe proprietate?
E important pt mine ca eu ii dau o suma de banii pt a achita tot imobilul !
Da, se poate. Este posibil ca apartamentul să fie cumparat de cumnat și ulterior să îl doneze sotului.
Însă nu inteleg de ce soțul și fratele se joacă de-a apartamentul.
Cine a promis prin antecontract ca va cumpara (adică fratele sotului), va fi și cumpărătorul din contractul de vânzare.
Deci înțeleg ca prima data va fi trecut pe cumnatul meu obligatoriu și după aceea sa mergem la notar sa facem contract vânzare cumpărare între noi și cumnatul “ binevoitor” ? Va trebui sa plătim de doua ori taxa de transcriere a apartamentului - prima între firma constructoare și cumnat iar apoi între cumnat și noi ? ( cumnatul meu a mai avut proprietate noua cumpărată in trecut)
Soțul meu a decis sa facă acest lucru pentru ca el avea banii de care eu nu știam, el a făcut antecontractul și mie mi-a spus o persoana “ de încredere” dea lui ce a făcut ! A recunoscut pentru ca nu ii ajung banii sa achite diferența si acum are nevoie și de banii de la mine ca sa îl poată achita !
Nu aveti nicio garantie sa odata ce va cumpara fratele mai e dispus sa va dea apartamentul.
Daca sotul a recurs la asa ceva.. cred ca e indicat sa fiti prudenta
Ma degraba, gasiti o cale ca sa se rezilieze acel antecontract - prin intelegere intre cumnat si dezvoltator si sotul sa incheie direct contractul de vanzare cumparare.
Am uitat sa Menționez in postare ca și cealaltă parte din suma care trebuie data când se face contractul final e in banca trecută tot pe numele cumnatului meu iar suma trebuie transferata firmei constructoare ? Soțul meu e trecut împuternicit la acea suma doar !
Trebuie sa îl determin sa treacă acea suma pe soțul meu ! Acest lucru cum este posibil din punct de vedere bancar ? Mergem la banca și cumnatul meu îl poate trece din împuternicit in posesorului contului ? Sau trebuie scoși banii lichizi și sa ii depunem într-un cont nou ?