avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Precontract imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Precontract imobil

Buna ziua , soțul meu a dat avansul pentru un ap. nou care va fi dat in utilizare in luna August anul curent! Când a făcut precontractul și a dat jumătate din suma apartamentului la făcut pe numele fratelui lui ! In luna August va trebui sa dea și cealata jumătate de banii și vrea sa îl treacă pe el ( pe soțul meu) ! Noi nu locuim in Ro ( ap e in Ro) ! Întrebarea mea este : având in vedere ca momentan e făcut doar precontract, când soțul meu merge in Ro și plătește restul sumei și trebuie sa facă contractul real de vânzare-cumpărare pe numele soțului meu se poate ca eu sa nu am nici un drept la locuința dacă divorțăm de ex. in viitor ? Se poate sa facă vreo șmecherie si sa faca donație de la fratele lui la soțul meu ? Și doar apoi sa îl treacă pe soțul meu ca eu sa nu am drept pe proprietate?
E important pt mine ca eu ii dau o suma de banii pt a achita tot imobilul !
Cel mai recent răspuns: IULIA-IULIA , utilizator 12:39, 27 Aprilie 2020
Cine cumpara casa, da si banii.. daca cumpara cumnatl pana la urma, ii da din contul lui, daca plateste sotul dvs in calitate de imputernicit din contul cumnatului, nu inseamna ca banii sunt ai sotului si ca cumpara casa pt el.
ziceati ca dvs ii dati banii pt ce trebuie sa mai plateasca, ce cauta banii dvs in contul cumnatului.
Imputernicit pe cont, nu inseamna ca banii sunt ai sotului.

Mergem la banca și cumnatul meu îl poate trece din împuternicit in posesorului contului ?

nu exista asa ceva.
intalniti-va cu totii- situl, cumnatul, dvs, dezvoltatorul si un avocat si ajungeti la ce vreti dvs.. respectiv cu banii dvs, ai familiei sa cumparati casa ca bun comun.

gi-jane2 a scris:

Cine cumpara casa, da si banii.. daca cumpara cumnatl pana la urma, ii da din contul lui, daca plateste sotul dvs in calitate de imputernicit din contul cumnatului, nu inseamna ca banii sunt ai sotului si ca cumpara casa pt el.
ziceati ca dvs ii dati banii pt ce trebuie sa mai plateasca, ce cauta banii dvs in contul cumnatului.
Imputernicit pe cont, nu inseamna ca banii sunt ai sotului.

Mergem la banca și cumnatul meu îl poate trece din împuternicit in posesorului contului ?

nu exista asa ceva.
intalniti-va cu totii- situl, cumnatul, dvs, dezvoltatorul si un avocat si ajungeti la ce vreti dvs.. respectiv cu banii dvs, ai familiei sa cumparati casa ca bun comun.

Aveți dreptate doar cu ajutorul unui avocat putem ieși din așa încurcătura !

Banii mei sunt in contul meu nu i-am transferat in contul cumnatului și nu am de gând sa o fac ! O sa cer rezilierea precontractului dacă accepta e bine, dacă nu sa se descurce singur cu plata apartamentului !

Va mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț, custodie si partaj IULIA-IULIA IULIA-IULIA Buna ziua, revin din nou cu o întrebare si încerc sa va explic situația care s-a schimbat putin intre timp : Soțul meu a extras ( in 2016)suma de 15000 de ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare. Crystyana30 Crystyana30 Buna ziua, Speta este urmataorea: socrii vor sa treaca apartamentul pe numele sotului ( sotul mai are un frate), socrii cel mai probabil vor dori sa existe si ... (vezi toată discuția)
Precontract vanzare cumparare- modificare suma convenita bogdan1709 bogdan1709 In urma cu 10 luni am semnat un precontract de vanzre cumparare cu un dezvoltator cand blocul de locuinte era la stadiul de fundatiei, convenind un pret. La ... (vezi toată discuția)