avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... numire membru in comisia de disciplina
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

numire membru in comisia de disciplina

Un sindicat fara reprezentativitate poate numi un membru in comisia de disciplina?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:47, 13 Decembrie 2009
pentru functionari publici :
Comisia de disciplina are in componenta 3 membri titulari, functionari publici definitivi numiti in functia publica pe perioada nedeterminata. Doi membri sunt desemnati de conducatorul autoritatii sau institutiei publice, iar al treilea membru este desemnat, dupa caz, de organizatia sau organizatiile sindicale reprezentative ori de majoritatea functionarilor publici din cadrul autoritatii sau institutiei publice pentru care este organizata comisia de disciplina, in cazul in care sindicatul nu este reprezentativ sau functionarii publici nu sunt organizati in sindicat. Alegerea reprezentantilor functionarilor publici se face prin vot secret.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul muncii magic_glassbest magic_glassbest Este legal ca managerul institutiei sa fie presedintele unei comisii de disciplina? Este vorba de o institutie de stat. (vezi toată discuția)
Liderul de sindicat poate fi presedinte al comisiei de disciplina? ContSters107946 ContSters107946 Liderul grupei sindicale poate sa fie numit presedinte al comisiei de disciplina? (vezi toată discuția)
Comisii de cercetare mihaela_glodarenco mihaela_glodarenco Daca in urma unei sesizari este numita o comisie care analizeaza cazul, este legal ca cercetarea administrativa dispusa a se efectua sa fie realizata de o ... (vezi toată discuția)