avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 169 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Transfer site de pe PF pe Firma? Cum se face?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Transfer site de pe PF pe Firma? Cum se face?

1) Am un site inregistrat ca persoana fizica. Acest site nu are nicio valoare (sau sa zicem $10 pt ca atat am platit pentru inregistrarea domeniului).

As dori sa-l pun pe firma. Cum pot face acest lucru? Trebuie sa fac un contract? Eu semnez de doua ori contractul sau cum se face? Se poate cu titlu gratuit?

2) Cum se procedeaza in cazul unui alt site care are o valoare de cativa mii de dolari? Si in acest caz se poate transfera cu titlu gratuit? Daca nu, cum pot dovedi valoarea siteului?
Cel mai recent răspuns: mariusake , utilizator 16:45, 17 Mai 2020
nu stie nimeni?
Depinde de domeniu. Daca este .ro se va folosi procedura de transfer proprietar de la www.rotld.ro. Practic persoana fizica renunta la domeniu in favoarea persoanei juridice care mai plateste inca o data taxa anuala.
Daca domeniul este .com, .net.... in principiu este aceeasi procedura de domain transfer ca cea de mai sus.
Daca domeniul este unul banal gen numelemeuciudat.ro atunci mai exista o varianta ca la expirare acesta sa nu mai fie prelungit de persoana fizica, urmand a fi inregistrat pe cea juridica. Aceasta varianta are in schimb un risc ca altcineva sa cumpere domeniul intre timp(exista boti automati care blocheaza - rezerva domenii expirate pentru 30 zile si apoi ori le achita ori renunta la ele redevenind libere).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere domeniu internet wavecipri wavecipri Buna ziua. Detin un domeniu .ro pe numele meu de persoana fizica. Dar acest domeniu este folosit de o firma colaboratoare. Pot sa inchei un contract de ... (vezi toată discuția)
Magazin online 4reall 4reall rBuna ziua asi vrea sa ma lamuriti intr-o chestie.Impreuna cu un prieten vreau sa imi ma asociez sa ne deschidem un magazin virtulal>inca nu amvem firma dar in ... (vezi toată discuția)
Contract comodat website florinps florinps Buna ziua, Sunt administratorul unui SRL si detin ca persoana fizica un site web. As dori sa stiu daca pot incheia un contract de comodat intre mine si SRL-ul ... (vezi toată discuția)