1) Am un site inregistrat ca persoana fizica. Acest site nu are nicio valoare (sau sa zicem $10 pt ca atat am platit pentru inregistrarea domeniului).
As dori sa-l pun pe firma. Cum pot face acest lucru? Trebuie sa fac un contract? Eu semnez de doua ori contractul sau cum se face? Se poate cu titlu gratuit?
2) Cum se procedeaza in cazul unui alt site care are o valoare de cativa mii de dolari? Si in acest caz se poate transfera cu titlu gratuit? Daca nu, cum pot dovedi valoarea siteului?
Depinde de domeniu. Daca este .ro se va folosi procedura de transfer proprietar de la www.rotld.ro. Practic persoana fizica renunta la domeniu in favoarea persoanei juridice care mai plateste inca o data taxa anuala.
Daca domeniul este .com, .net.... in principiu este aceeasi procedura de domain transfer ca cea de mai sus.
Daca domeniul este unul banal gen numelemeuciudat.ro atunci mai exista o varianta ca la expirare acesta sa nu mai fie prelungit de persoana fizica, urmand a fi inregistrat pe cea juridica. Aceasta varianta are in schimb un risc ca altcineva sa cumpere domeniul intre timp(exista boti automati care blocheaza - rezerva domenii expirate pentru 30 zile si apoi ori le achita ori renunta la ele redevenind libere).
Magazin online
4reall
rBuna ziua asi vrea sa ma lamuriti intr-o chestie.Impreuna cu un prieten vreau sa imi ma asociez sa ne deschidem un magazin virtulal>inca nu amvem firma dar in ... (vezi toată discuția)