Buna ziua.
Sa spunem ca avem un cetatean strain, nu neaparat din EU sau Spatiul Shengen ce vrea sa isi traiasca anii batranetii in Romania.
Un astfel de cetatean are deja fonduri salvate, nu are nevoie deloc de suportul statului roman ex pensie publica sau alte ajutoare..
De asemenea - nu este voluntar, nu intreprinde activitati comerciale, nu are familie, nu are un loc de munca, nu este administrator sau actionar al unei afaceri, nu este nici personalitate internationala.
Persoana respectiva traieste ori in chirie - contract legal de inchiriere pe perioada indelungata - ori daca e posibil se declara ca traieste in locuinta cuiva fara plata chiriei - cum ar fi la un prieten.
Cum se poate legal sa fie facut acest lucru?
De asemenea, cum se rezolva cu contributia la sistemul de sanatate, pentru ca nu avem o istorie de contributie - cum se face asigurarea la sistemul de sanatate ? Este posibil ca asigurarea privata sa fie suficienta?
De asemenea sa spunem ca nu avem o persoana in varsta, ci una tanara. Cu fonduri salvate legal ce pot fi dovedite. Se poate imigra fara un contract de munca, fara voluntariat, fara familie, fara afacere? Efectiv pentru ca le place Romania, au deja bani si vor sa stea aici toata viata sau pentru o perioada nedeterminata. Ce optiuni legale exista?
Da binenteles ca legal, dar cum putem face legal sa stea fara sa fie membru de familie, fara sa aibe contract de munca .. etc t ot ce am mentionat mai sus. Pur si simplu cineva din strainatate vrea sa stea in romania - fara alte constrangeri - timp de 20 ani sau mai mult. Nu 90 zile. Nu turism. Doar pt ca romania e fromoasa si ei au bani si pot. Atat. Din ce am studiat eu, nu gasesc cum se poate face asta. Toata documentatia se adreseaza celor care sunt membri de familie, sau vor sa vina la lucru, sau sunt studenti .. etc.
Sa stiti ca in general legile privitoare la imigrare sunt contra imigrantilor sarantoci care ar putea deveni o povara pentru statul roman. Un om bogat, neviolent, fara cazier patat este binevenit in multe tari, nu doar in Romania.
Sigur, acum cu starea de urgenta lucrurile pot sta diferit, dar dupa ce se normalizeaza lucrurile va putea imigra.
Viza sua
angajat
Prietenul meu este american de origine si a venit in Romania pentru un timp. Daca ne casatorim aici si apoi dorim sa calatorim in SUA sa ne vizitam familia, eu ... (vezi toată discuția)