Buna ziua,de ceva vreme m-am mutat la casa,Vecinul dorește sa își mărească înspre gardul meu casa,a cerut acordul vechiului proprietar și nu a vrut sa ii semneze,dupa ce am cumpărat casa mi-a cerut și mie acordul și am zis ca nu pentru ca nu sunt de acord sa vina cu casa pana pe mine,la care mi-a răspuns “dacă m-am apucat de spart o sa o fac și fără acordul tău”,și așa a început sa spargă ,unde as putea sa aflu mai multe detalii despre distanță și dacă are toate actele in regula sau dacă are nevoie de semnătura mea?la cum mi-a răspuns tind sa cred ca face totul fără autorizație și vreau sa ma informez dacă are totul in regula!
Formulați pentru început o sesizare la Primaria de care aparțineți, serviciul Urbanism.
Trebui văzut dacă deține Autorizație de Construire și dacă a fost emisa cu respectarea prevederilor legale.
La ce distanta s a apropiat cu noua construcție de dvs?
Și câte nivele construiește?
Pentru un răspuns mai clar trebuie mai multe date.
Are 2 m de la gard ,acum exact nu știu cate nivele face,dar in orice caz dacă face parter+etaj ma cam privează de soare și de lumina,de aceea doresc sa ma informez dintr-o sursa sigura,având in vedere ca nu ne comunica nimic
Buna seara,
1. pentru distante va sfatuiesc sa studiati art. 612 si celelalte C.Civ.
2. pentru a vedea ce autorizatii are si pentru a fi stopat va sfatuiesc sa va adresati primariei la Serviciul Urbanis si disciplina in constructii.
Inaltimea gardului
molita
buna ziua as dori sa ma informati care e inaltimea gardului maxima admisa de lege intr doua proprietatii eu vreau sa fac gard de 2 m iar vecinul se opune si ... (vezi toată discuția)