avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... De unde pot obține informatii?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

De unde pot obține informatii?

Buna ziua,de ceva vreme m-am mutat la casa,Vecinul dorește sa își mărească înspre gardul meu casa,a cerut acordul vechiului proprietar și nu a vrut sa ii semneze,dupa ce am cumpărat casa mi-a cerut și mie acordul și am zis ca nu pentru ca nu sunt de acord sa vina cu casa pana pe mine,la care mi-a răspuns “dacă m-am apucat de spart o sa o fac și fără acordul tău”,și așa a început sa spargă ,unde as putea sa aflu mai multe detalii despre distanță și dacă are toate actele in regula sau dacă are nevoie de semnătura mea?la cum mi-a răspuns tind sa cred ca face totul fără autorizație și vreau sa ma informez dacă are totul in regula!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 20:19, 25 Aprilie 2020
Formulați pentru început o sesizare la Primaria de care aparțineți, serviciul Urbanism.
Trebui văzut dacă deține Autorizație de Construire și dacă a fost emisa cu respectarea prevederilor legale.
La ce distanta s a apropiat cu noua construcție de dvs?
Și câte nivele construiește?
Pentru un răspuns mai clar trebuie mai multe date.
Are 2 m de la gard ,acum exact nu știu cate nivele face,dar in orice caz dacă face parter+etaj ma cam privează de soare și de lumina,de aceea doresc sa ma informez dintr-o sursa sigura,având in vedere ca nu ne comunica nimic
Buna seara,
1. pentru distante va sfatuiesc sa studiati art. 612 si celelalte C.Civ.
2. pentru a vedea ce autorizatii are si pentru a fi stopat va sfatuiesc sa va adresati primariei la Serviciul Urbanis si disciplina in constructii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demilitarea proprietãþii nichiforov vasile nichiforov vasile Un cetăţean cumpără în urmă cu 38 de ani un teren cu o veche casă pe care o demolează şi construieşte o casă nouă În aceeaşi perioadă ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de functionare restaurant pensiune fara acordul vecinilor voaca64 voaca64 Detin o proprietate teren plus casa construita cu fata catre soare Sud, adica catre vecin.Distanta de la geamurile constructiei mele pana la gardul meu ce ... (vezi toată discuția)
Inaltimea gardului molita molita buna ziua as dori sa ma informati care e inaltimea gardului maxima admisa de lege intr doua proprietatii eu vreau sa fac gard de 2 m iar vecinul se opune si ... (vezi toată discuția)