avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Anulare contract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Anulare contract vanzare cumparare

Buna ziua. As dori sa imi dati si mie cateva sfaturi. Parintii mei au facut acte de vanzare cumparare, pe casa si terenul aferent, surorii mele si cumnatului, fara ca eu sa stiu. In data de 27 ianuarie 2020, a fost externat la cerere, iar in data de 28 au semnat actele, notarul fiind chemat acasa. In urma internarii a fost diagnosticat cu mai multe boli cronice, printre care si consumator cronic de bauturi alcoolice. Pe data de 20 martie, tata a decedat, data dupa care si eu am aflat despre acest contract. Pretul contractului, pentru casa, anexe si terenul de 800 mp, a fost de 50.000 lei, suma achitata prin transfer bancar. Contractul este cu uzufruct viager. Zona in care se afla imobilul este cotat, la zona zero si este intr-un oras care este declarat oras turistic, unde pretul real ar fi undeva la 80.000 euro. Eu as vrea sa ii dau in judecata, pentru a le anula acest contract. Am vreo sansa? Multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:49, 26 Aprilie 2020
nu prea aveti.
Sunteti avocat?

gi-jane2 a scris:

nu prea aveti.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti sanse, nu pt ca sunt eu avocat sau nu, nu aveti sanse pt ca nu puteti dovedi ca tata nu a avut discernament cand a semnat, pt ca s-a platit un pret, care desi sub pretul pietii, nu e derizoriu, pt ca se poate face dovada platii, pt ca ambii parinti pt decide ce fac cu bunurile lor, pt ca parintii nu sunt obligati sa lase ceva mostenire dupa ei.
Nu aveti decat sa atacati acel act ca fiind donatie deghizata si ca tata nu a avut discernamnat si ca pretul e neserios, insa dvs ati intrebat de sanse...
Ultima modificare: Duminică, 26 Aprilie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara. se poate face vânzare cumpărare între parinti ... Leea91 Leea91 Bună seara. Se poate face vânzare cumpărare între parinti și copil, părintii sunt lucizi,tineri și vor sa ii facă act de vânzare cumpărare dar nu la ... (vezi toată discuția)
Intervenient accesoriu intr-un proces de anulare act vanzare cumparare teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua. Va rog sa ma indrumati intr-o problema.In 2008 tata a vadut casa nepotului meu (in varsta de 6 ani ).,contract cu uzufruct viager.A vandut-o fara ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare - pret derizoriu Lucienne86 Lucienne86 Mama mea a vandut la varsta de 88 ani terenul agrigol din posesia familiei la un pret derizoriu. Intrebarea mea este: Se poate solicita cumparatorului ... (vezi toată discuția)