avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contabilitate comision SHA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contabilitate comision SHA

Buna ziua,

Lucrez sub forma de PFA cu un client din interiorul Uniunii Europene care in ultimele luni ale anului trecut a schimbat modalitatea de plata din Paypal in transfer bancar.

Plata se efectueaza in USD si in fiecare luna suma primita e mai mica decat cea facturata. Intreband la banca, am aflat ca e vorba de un comision SHA care atribuie taxele ambelor parti. Problema e ca nu figureaza pe extrasul de cont.

Am reusit, insa, sa obtin documente de la banca in care sunt detaliate tranzactiile, aparand si comisionul SHA alaturi de suma perceputa.

Astfel, am doua intrebari:

1. E in regula daca trec comisionul SHA ca atare in registrul de incasari si plati, calculand suma in ron la cursul BNR al zilei in care a fost perceput?

2. Daca documentele nu sunt extrase de cont dar poarta stampila bancii si semnatura personalului, le pot folosi ca sa justific suma lipsa in cazul unui control?
Cel mai recent răspuns: Bogdan52 , utilizator 22:13, 28 Aprilie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, la ambele intrebari.
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare pe srl pentru servicii prestate ca freelancer pe elance / odesk ecaterinamihailovici ecaterinamihailovici ”Am inceput activitatea ca freelancer pe site-urile de genul Elance / oDesk si altele similare. Activitatea a fost inceputa acum un an si am inceput usor, ... (vezi toată discuția)
Facturare pe srl pentru servicii prestate ca freelancer victor2015 victor2015 Am inceput activitatea ca freelancer pe site-urile de genul Elance / oDesk si altele similare. Activitatea a fost inceputa acum un an si am inceput usor, ... (vezi toată discuția)
Cum scriu veniturile paypal in rjip? venit brut/net? gmit5 gmit5 Buna ziua, (Intreprinzatorii individuali la norma de venit trebuie sa tina Registru Jurnal Incasari si Plati.) Intrebarea este: daca sumele intrate in ... (vezi toată discuția)