avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Credit Prima Casă
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Credit Prima Casă

Bună ziua,

În urmă cu șapte ani am contractat un credit Prima Casă, ale cărui rate le plătește sora mea, ca urmare a unei înțelegeri verbale, ea locuind în apartament. Este posibil, ca urmare a acestor plăti, sora mea să solicite drepturi asupra apartamentului sau restituirea ratelor?
Menționez că temporar și mama a achitat o parte din rate și că, spre deosebire de sora mea, ea are și adresa de domiciliu pe apartament.

Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Chris Iona , utilizator 17:49, 26 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
faceti un contract cu sora, ce ati stabilit verbal, sa fie in scris intre dvs si eventual cu un martor. Nu are drept asupra casei, insa va poate cere banii inapoi, poate o parte. Sanse sunt mici ca sa obtina, dar sunt.
Ultima modificare: Duminică, 26 Aprilie 2020
gi-jane2, moderator
Mulțumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire cu probleme terezbarbu terezbarbu Buna ziua, Mama mea a decedat dupa 5 luni ce a fost diagnosticata cu cancer ultimul stadiu. In aceste luni noi am intretinu-o ( pensia ei abia acoperea ... (vezi toată discuția)
Acte de intocmit intre parinti si copii pentru cedare proprietate fm_2511 fm_2511 Parintii mei detin in proprietate un teren pe care sunt construite 2 case (o casa D+P+M si o casa P). La una din case (D+P+M), eu am construit mansarda + ... (vezi toată discuția)
Divort michella73 michella73 buna ziua, In urma cu 28 de ani, mama s-a recasatorit, in momentul casatoriei mama avea apartament achizitionat in rate impreuna cu tatal meu, dar la ... (vezi toată discuția)