avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Soft legislativ
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Soft legislativ

Sunt in cautarea unui soft legislativ bun.
Premisele: am lucrat ca si consilier juridic, am folosit LexNavigator (versiunea veche) si nu-mi place.
Am luat examenul de admitere in avocatura anul acesta, incep activitatea de la 1 ianuarie si vreau un soft legislativ bun. Asta insemna in opinia mea:
- legislatie actualizata (posibilitatea de a consulta forma actulului la o anumita data, modificari intervenite, actul care a adus modificarea, legaturi, decizii ale CC, etc);
-sectiune de jurisprudenta cat se poate de ampla;
-modele de acte juridice, contracte, etc.

Deocamdata nu ma intereseaza o eventuala sectiune de legislatie europeana sau de achizitii publice (cum am vazut ca mai ofera anumite programe).

FOARTE IMPORTANT:

- Folosesc ca si sistem de operare UBUNTU (marea majoritate a programelor legislative functioneaza doar in windows din cate stiu eu);
Exista varianta unui program online. Studiind problema, am identificat doua pana in momentul asta: Legalis de la CH Beck si LegeOnline de la Indaco.
Am avut si posiblitatea sa testez gratuit cateva zile Legalis-ul. Sincer? Ma enerveaza foarte rau motorul de cautare. E stil google si-mi da o multime de rezultate nerelevante.
Am solicitat sa testez si LegeOnline (le-am trimis un mail azi).
Dar vroiam sa stiu si parerea celor ce le-au folosit un timp mai indelungat. Referitor la TOATE sufturile legislative care exista.
Nu ma incanta extrem de tare varianta online. Pentru ca e posibil sa nu am net tot timpul. Un soft instalat direct pe calculator mi se pare preferabil. Am acces oricand (independent de conexiunea la internet), actualizat la ultima conectare. Dar se pare ca nu s-au gandit si la noi, minoritarii care folosim linux.

Ce sugestii aveti? Care ar fi cea mai buna varianta pentru mine in conditiile date? Am uitat sa spun: conteaza facilitatile oferite, dar...conteaza si pretul din pacate.#-o

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Elena Anghelescu , Avocat 22:04, 14 Decembrie 2009
chiar daca nu credeti in varianta online e o solutie buna , fiindca gasiti oricand,in orice moment legile cu actualizarile la zi, care se modifica in ultima vreme din ce in ce mai des, eu folosesc LegeOnline de la Indaco de aproximativ 2 ani si pot spune ca sunt multumita , in plus spre deosebire de alte softuri legislative softul legislativ Indaco poate fi sa accesat de pe orice calculator oricand binenteles cu conexiune la internet si in plus se poate salva in fisiere word ceea ce alte softuri nu permit salvarea , eu il recomand si spun ca se poate utiliza foarte usor si oricand!cat despre pret e acceptabil si depinde de perioada de timp ceruta ca utilizare fiindca mai fac si reduceri de pret!
Eu "abuzez" de programul pe care il are prietenul meu la serviciu ( lucreaza la ANAF) si care se numeste LEXexpert.
Este exact cum l-ati descris pe cel ideal, cu niste optiuni intresante, de exemplu noile modificari scrise cu alta culoare, foarte usor de urmarit.
Daca merge in Debian/Ubuntu nu stiu, o sa il pun pe prietenul meu sa se intereseze la munca si va spun.

De mentionat ca nu permite salvarea in office/word, trebuie selectat textul cu copy/paste.
Ultima modificare: Duminică, 13 Decembrie 2009
Ana-Maria Dutescu, Avocat
Aaa, da, aveti dreptate. La posibilitatea de salvare in word nu m-am gandit. Chiar e utila. Nici LexNavigator nu permitea asta.
Deci punct marcat pentru LegeOnline. Si pretul e tentant acum, pana pe 31.12.2009.
@adutescu: am solicitat o oferta si de la LexExpert tot azi. Si i-am intrebat eu daca ruleaza in Ubuntu (dar nu cred).
Probabil maine imi vor raspunde ambii.

As mai avea o optiune. Sa instalez sub ubuntu o masina virtuala de windows (ceva care suna taaaare complicat si-mi da multe batai de cap):) si sa incerc sa rulez programul asa. La prima vedere, toate ma trimit spre un soft online.

Ati testat Legalis-ul? (e mai scump decat LegeOnline).
Am primit azi acces gratuit pentru cateva zile la LegeOnline de la Indaco. La prima vedere, sunt FOARTE incantata. Imi poate spune cineva cum salvez un document in word?

Cei de la LexExpert si de la LexNavigator au o chestie care ma depaseste total. In sensul ca nu vor sa ofere nicio informatie si nici nu discuta cu persoane fizice. Presupun ca banii persoanelor fizice le dauneaza. Ceea ce e ok din punctul meu de vedere. Nu-i incurc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce soft juridic sa aleg? cornelb cornelb Buna, ce program de legislatie imi recomandati? Am folosit pana acum programul celor de la Indaco, dar am nevoie de ceva care sa contina si reviste/carti, mai ... (vezi toată discuția)
Utilizare soft legislativ claudiuta claudiuta Buna tuturor! Am si eu o intrebare. Am vazut ca a aparut un nou soft legislativ online,legalis,facut de Editura Beck. Lucreaza careva cu el?Cum este in ... (vezi toată discuția)
Licenta windows ContSters138151 ContSters138151 Buna seara, Un magazin la inceput de drum care se ocupa cu comercializarea obiectelor de papetarie, doreste sa aduca un calculator si sa se ocupe de listat ... (vezi toată discuția)