Buna ziua, vă scriu in legatura cu o problema zborul meu din data de 9 mai 2020, pe ruta Bucuresti - Lisabona cu retur Avand in vedere situatia pandemiei Covid-19, în România s-au adoptat măsuri de preventie a raspândirii acestui virus. Astfel, conform ORDONANȚEI MILITARE nr. 3 din 24.03.2020, Art. 1, se interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, cu anumite excepții, iar deplasarea mea NU se încadrează în nici una dintre excepțiile prevăzute punctual in ordonanță. Deplasarea mea de la Domiciliu la București (Aeroportul Otopeni distanta 150 km) nu se justifică și nu este în conformitate cu reglementările articolului mai sus menționat (NU este LEGALĂ), eu fiind pasibil de săvârșirea unei contravenții sancționate prin amendă și/sau dosar penal (zădărnicirea combaterii bolilor - infracțiune prevăzută de art. 352 alin. (1), codul de procedură penală - aceasta incriminează nerespectarea cu intenție a măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase). Aceste măsuri sunt în vigoare pe teritoriul României până în data de 15 Mai 2020. Astfel, cererea mea de anulare a zborului nu poate fi considerată voluntară, ci impusă prin lege, datorită îngrădirii dreptului la liberă circulație. În concluzie, este justificata din punct de vedere legal cererea mea de anulare? Este clar ca in politica lor de anulare/returnare nu sunt prevazute astfel de conditii nefiind adaptata la situatia din prezent. Stiu pe cei de la Wizz nu ii intereseaza ca nu ajung la aeroport dar din punct de vedere juridic acestia fac abuz si ma obliga sa folosesc un serviciu in pofida legii in vigoare.
Multumesc
Da, puteți să justificați cererea de anulare invocând starea de necesitate (forța majoră). Dacă vă deplasați în interes profesional, atunci puteți bifa acea căsuță din declarație.
De invocat, invocati dvs. dar ei probabil ca o vor tine pe a lor.
Imposibilitatea ar trebui să ducă la înapoierea banilor.
Unde se va judeca litigiul cu ei?
In ce tara?
Este si acesta un aspect important.
Zbor anulat
Ramonaele
Buna ziua. In data de 6 ianuarie 2017, zborul nostru a fost anulat si ni s-a oferit un alt zbor pentru data de 12 ianuarie 2017. Am facut o plangere catre Wizz ... (vezi toată discuția)
Reclamatie wizz air
DMAR
Buna imi poate spune cineva ce daune pot cere de la companie dupa urmatoarea situatie
Buna ziua!Am avut zborul la data de 25.12.18 cu destinatia Kharkiv..Sunt ... (vezi toată discuția)