Am facut o solicitare la primarie, prin email, conform Legii nr. 544/2001, privind existenta/inexistenta unei autorizatii de constructie pentru un imobil aflat in vecinatatea domiciliului. Au trecut peste 3 luni si nu am niciun raspuns, cu toate ca am revenit de 2 ori la cea initiala.
Va rog sa-mi raspundeti daca solicitarea mea era indreptatita si cum pot afla, totusi, aceasta informatie. Multumesc!
art.7 alin.21 din Legea 50/1990 : Autorizația de construire și anexele acesteia au caracter public și se pun la dispoziția publicului spre informare pe pagina proprie de internet a autorității administrației publice emitente sau prin afișare la sediul acesteia, după caz.
În aplicarea prevederilor alin. (21), autoritățile prevăzute la art. 4 au obligația de a respecta restricțiile impuse de legislația în vigoare în legătură cu secretul comercial și industrial, proprietatea intelectuală, protejarea interesului public și privat, precum și fără a se aduce atingere garantării și protejării drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanelor fizice cu privire la dreptul la viață intimă, familială și privată, potrivit legii.
În cazul în care o persoana se considera vătămată în drepturile sale, prevăzute în prezenta lege, aceasta poate face plângere la secția de contencios administrativ a tribunalului în a carei raza teritorială domiciliază sau în a carei raza teritorială se afla sediul autorității ori al instituției publice. Plângerea se face în termen de 30 de zile de la data expirării termenului prevăzut la art. 7 din Legea 544/2001.