avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Solicitare existenta/inexistenta unei autorizatii de ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Solicitare existenta/inexistenta unei autorizatii de constructie

Am facut o solicitare la primarie, prin email, conform Legii nr. 544/2001, privind existenta/inexistenta unei autorizatii de constructie pentru un imobil aflat in vecinatatea domiciliului. Au trecut peste 3 luni si nu am niciun raspuns, cu toate ca am revenit de 2 ori la cea initiala.
Va rog sa-mi raspundeti daca solicitarea mea era indreptatita si cum pot afla, totusi, aceasta informatie. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: shoni17 , utilizator 08:27, 28 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
art.7 alin.21 din Legea 50/1990 : Autorizația de construire și anexele acesteia au caracter public și se pun la dispoziția publicului spre informare pe pagina proprie de internet a autorității administrației publice emitente sau prin afișare la sediul acesteia, după caz.

În aplicarea prevederilor alin. (21), autoritățile prevăzute la art. 4 au obligația de a respecta restricțiile impuse de legislația în vigoare în legătură cu secretul comercial și industrial, proprietatea intelectuală, protejarea interesului public și privat, precum și fără a se aduce atingere garantării și protejării drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanelor fizice cu privire la dreptul la viață intimă, familială și privată, potrivit legii.

În cazul în care o persoana se considera vătămată în drepturile sale, prevăzute în prezenta lege, aceasta poate face plângere la secția de contencios administrativ a tribunalului în a carei raza teritorială domiciliază sau în a carei raza teritorială se afla sediul autorității ori al instituției publice. Plângerea se face în termen de 30 de zile de la data expirării termenului prevăzut la art. 7 din Legea 544/2001.
Ultima modificare: Luni, 27 Aprilie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea nr. 544/2001- actiune in urma refuzului comunicarii informatiilor mihaicalinescu2005 mihaicalinescu2005 legea nr 544/2001 ART. 22 (1) În cazul în care o persoanã se considerã vãtãmatã în drepturile sale, prevãzute ... (vezi toată discuția)
Legea nr.544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public Aur Elian Aur Elian Buna seara, In virtutea legii nr.544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, am solicitat la Biroul Central pentru Expertize Juridice si ... (vezi toată discuția)
Acces informatii publice ContSters42601 ContSters42601 Buna ziua,in legea 544/2001 ,,Art. 22.1) In cazul in care o persoana se considera vatamata in drepturile sale, prevazute in prezenta lege, aceasta poate face ... (vezi toată discuția)