avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu acordul ambelor parti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu acordul ambelor parti

Va rog sa-mi spuneti care ar fi cheltuielile pe care le implica un divort cu acordul partilor si cat dureaza.
Specific faptul ca suntem casatoriti de 7 ani, nu avem copii, avem o casa in comun (dar sotul nu vrea nimic).

Va multumesc!
taxa de timbru de 39 lei in contul judectoriei de domiciliu.
depunerea actiunii prin care solicitati desfacerea casatoriei prin acord , conform art.38 alin 2 Codul Familiei.
Nu cred ca aveti nevoie de avoct, decat ca , eventual sa va redacteze cererea.
Va prezentati amandoi la instanta cand depuneti actiunea
imi cer scuze ca postez pe acelasi subiect, dar tema este oarecum comuna.

ce termen primesc la divort in cazul in care depun actiunea sapt aceasta?
mentionez ca nu exista copii, iar bunurile vor fi impartite de comun acord, fara a ajunge in fata justitiei.

este f important pt mine sa imi fac o idee despre termen deoarece o vreme nu voi fi in tara, iar eu voi fi cea care va initia divortul.
Ultima modificare: Duminică, 13 Decembrie 2009
AVO_JR, utilizator
Instanta va va acorda un termen de gandire de 2 luni, perioada dupa care va verifica daca inca mai strauiti asupra divortului.
Divortul e divort si divort si partaj e altceva, nitel mai complex.
Durata, costurile, eforturile partilor sunt consistent diferite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort N_&_K_43 N_&_K_43 ....imi poate spune cineva,,cat ne va costa acum un divort daca se face de comun acord?si care sunt taxele ce trebuiesc platite?multumesc :hm: (vezi toată discuția)
Divort de comun acord.. dragalasha03 dragalasha03 Buna ziua. Am o problema,vreau sa divortez si am citit tot felul de acte de care am nevoie pentru a incepe demersul dar am o nelamurire in ceea ce priveste ... (vezi toată discuția)
Costul unui divort la judecatorie? mariana1234 mariana1234 Buna ziua! As dori sa aflu si eu cat costa un divort la judecatorie in conditiile in care amandoi au ajuns la comun acord sa divorteze si nu au bunuri de ... (vezi toată discuția)