avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Dezmembrare duplex
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Dezmembrare duplex

Buna ziua! Impreuna cu fratele meu am hotarat sa luam un teren pe care sa facem un duplex. Eu am terminat la rosu, fratele meu mai are de facut etajul..din cauza problemelor din famile el nu mai poate continua acum si peste o luna expira autorizatia de contructie.. terenul este doar pe numele meu. As putea sa fac o inchidere partiala si sa sa i dezmembrez cealalta parte fratelui meu..sau cum ne sfatuiti sa facem.. multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Vladislav20 , utilizator 16:24, 27 Aprilie 2020
Pisculungeanu a scris:

Buna ziua! Impreuna cu fratele meu am hotarat sa luam un teren pe care sa facem un duplex. Eu am terminat la rosu, fratele meu mai are de facut etajul..din cauza problemelor din famile el nu mai poate continua acum si peste o luna expira autorizatia de contructie.. terenul este doar pe numele meu. As putea sa fac o inchidere partiala si sa sa i dezmembrez cealalta parte fratelui meu..sau cum ne sfatuiti sa facem.. multumesc frumos

O constructie nu se poate dezmembra in 2. Se poate doar apartamenta. Apartamentarea se face doar dupa ce constructia este receptionata si inscrisa in cartea funciara.

Daca a-ti fi avut autorizatia de constructie pe 2 constructii separate si nu 1 constructie duplex, atunci a-ti fi putut solicita receptie partiala pe care sa se specifice ca o constructie s-a finalizat 100% iar celalalt inca nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrare constr( c1+c2) + teren in ilfov marius.anton marius.anton Am un teren 500 mp in ilfov( jumate jumate cu fratele meu). am construit si o casa tip duplex pe care am luat autorizatie de constructie ca \" locuinta cuplata ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare constructie. cureleacostel cureleacostel Buna, Sunt in situatia de a construi impreuna cu un asociat o constructie de locuinte cu 2 aparatamente.. Cu proiectul tehnic si avizele necesare obtinute ... (vezi toată discuția)
închidere autorizaþie de construire milian milian Am o casă în contrucţie la stadiul \"în roşu\" cu geamurile exterioare montate. Construcţia a început acum 2 ani, după eliberarea autorizaţei de ... (vezi toată discuția)