Daca intocmesc o factura negociata in euro, la ce curs facturez aceasta factura? Dati-mi baza legala va rog....am facturat la cursul bnr si clientul imi cere sa facturez la cursul bancii Unicredit....multumesc.
Factura emisa cilentilor interni, negociata in valuta, care ulterior este emisa in lei in functie de cursul unei valute, se emite la cursul pe care l-ati convenit in contract.Daca ati convenit ca se deconteaza la cursul bancii Unicredit+10%, atunci facturati la acel curs.Tine de libertatea preturilor practicate si regulile din contract.
Doar pentru facturile in valuta emise pentru clienti externi , se inregistreaza la cursul BNR din ziua anterioara emiterii facturii.
Facturile emise in 06.06.2019 de ex. se vor inregistra in contabilitate la cursul de schimb al pietei valutare, comunicat de Banca Nationala a Romaniei, din ultima zi bancara anterioara operatiunii (cursul din 05.06.2019).
Ok, dar nu inteleg de ce +10%? Trebuie sa reglez cursul dupa BNR? Normal eu facturez mai putin convertit dupa unicredit.... diferenta trebuie inregistrata sau las la cursul unicredit? explicatii-mi va rog.
Era un exemplu cu cei 10%, puteti fixa un curs de facturare cum vreti dvs in relatia cu clientul. Puteti factura la curs BNR la curs 4.9 lei/eur sau la curs de 6 lei pe eur daca asa ati stabilit in contract.
Recititi contractul si clauzele cu privire la cursul utilizat.
Soldurile facturilor in lei nu se reevalueaza , chiar daca sunt emise in functie de cursul unei valute.
Doar la facturile emise in euro, daca exista un sold in euro in legatura cu un client extern reevaluati.