avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de vanzare-cumparare

Buna ziua. Am si eu o intrebare. Mama mea trebuie sa primeasca dela bunica mea, 20 ari de pamant, loc de casa. As dori sa stiu ce acte trebuie facute pt a trece acest pamant pe numele mamei mele, act de vanzare -cumparare, plan de situatie si masuratori? mai trebuie ceva? Si va rog sa imi spuneti si ce acte trebuie sa prezinte bunica mea la notar pt a face vanzarea. Vreau sa stiu daca este obligatoriu sa se faca planul de situatie si masuratorile, sau se poate face numai simplu act de vanzare-cumparare. Multumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 14:45, 14 Decembrie 2009
Actul de vanzare-cumparare nu va putea fi incheiat daca terenurile in cauza nu vor fi intabulate pe numele vanzatorului (lucru ce implica in mod obligatoriu efectuarea cadastrului).Va mai fi necesar si prezentarea unui certificat fiscal din care sa reiasa ca impozitul pentru respectivele terenuri este achitat, precum si titlul de proprietate in original!
1 . daca bunica este unic proprietar, poate vinde terenul in masura in care acesta este intabulat pe numele dansei .
in acest caz se va prezenta la notariat cu dovada de proprietate in original, certificat fiscal ( de la primarie ) , CI .
2. daca bunica dbvs. este coproprietara alaturi de un tert, va trebui sa se procedeze la dezmembrarea terenului respectiv.
dupa ce fiecare coproprietar isi intabuleaza dreptul de proprietate va putea ulterior sa vanda cota sa parte. =D>
Daca persoane e foarte in varsta , in vederea atestarii discernamantului , va ajuta existenta unui certificat medico-legal .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare teren agricol dcs1977 dcs1977 Salut Am cumparat ceva pamant prin 2000. Cu act de vanzare cumparare de mana, in baza unui Titlu de Proprietate. Tilul este pe numele a 4 persoane. Pe actul ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare teren GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, am un teren de 1000mp (20 * 50). Am facut dezmembrarea la el in 2 parti egale de cate 10 * 50, in speranta ca voi vinde o jumatate. Am luat de la ... (vezi toată discuția)
Plan cadastral mia26maria mia26maria Va rog sa mi spuneti daca se poate face cumpararea unei parti din o parcela intabulata dar fara sa aiba facute masuratorile in teren ? Pot sa parcurg eu acest ... (vezi toată discuția)