Soțul meu este în proces de partaj cu fosta soție, în urma procesului de divorț Se partajeaza un imobil. Dacă se hotărăște ca acesta sa revină în cotă de 1/2 cum pot sa îl ajut cu bani pe soțul meu să plăteasca răscumpărarea celeilalte părți de la fosta sotie "cu condiția sa locuiesc în apartament pana la decesul meu" ? Nu doresc sa devin coproprietar insa în caz de deces al soțului nu vreau sa fiu data afara de eventualii mostenitori.
Indicați va rog o soluție juridică independenta de voința sotului. După deces unde sa ma duc? Dacă mor eu e și mai excelent Daca e de acord e bine dar dacă nu va fi de acord? nici nu îndrăznesc sa aduc in discuție Subiectul :(
As dori o soluție legală dacă nu Va fi de acord cu uzufruct viager va mulțumesc
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
In cazul in care va deceda soțul primul, veti moșteni 1/4 din imobil, în calitate de soție supraviețuitoare.
De asemenea, legea va stabilește și un drept de abitatie, în următoarele conditii:
- oricare dintre moștenitori poate solicita restrângerea dreptului de abitatie, daca locuința nu va este necesară în întregime sau va pune la dispozitie un alt imobil.
- dreptul de abitatie se stinge la partaj, însă nu mai devreme de 1 an de la data decesului.
- daca va recăsătorit, pierdeti acest drept.
Alte soluții juridice, nu există.
Uzufruct
zorica
e adevarat ca daca fac un contract de uzufruct viager cu sotul meu astfel incat copilul lui din prima casatorie sa nu ma poata da afara din casa in cazul ... (vezi toată discuția)
Mostenire
ContSters256193
Buna ziua! In urma divortului, am facut partajul. Daca tatal copilului s-a recasatorit, sotia lui actuala are drept de mostenire la proprietatile acestuia in ... (vezi toată discuția)