avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Valoarea minima a concediului medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Valoarea minima a concediului medical

Buna ziua : Am si eu o intrebare , va rog frumos : care este valoarea minima a unui concediu medical pe cod de indemnizatie 13, adica 75% din salariu. Va intreb aceasta, deoarece din luna ianuarie de cand sunt in concediu medical, pe cod de indemnizatie 13, adica boala cardiovasculara , primesc doar aproximativ 850 de ron ca si valoare a concediului medical. Mentionez ca sunt angajat ca agent de paza , la aceasta firma din 23 august anul trecut, in medical din ianuarie, iar pe perioada cat am lucrat aveam un venit net de aproximativ 1850 ron . Nu este cam mare diferenta ?

Multumesc pentru intelegere !

Cu respect.....
Cel mai recent răspuns: adi71stefan , utilizator 10:29, 28 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Baza de calcul a indemnizației se determină ca medie a veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar, pe baza cărora se calculează contribuția asiguratorie pentru muncă.

indemnizatia de concediul medical : Suma salarii brute ultimele 6 luni/suma zilelor stagiu ultimele 6 luni x 75% x numar zile de concediu medical

Asupra indemnizatiei de incapacitate temporara de munca se datoreaza impozit pe venit in cuantum de 10% si CAS 25% .
multumesc pentru informatii !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu medical angelica82 angelica82 Doresc sa stiu daca patronul imi calculeaza corect concediul medical. In luna August de pe data de 01 pana pe 06 am avut concediu de odihna.De pe 07 ale lunii ... (vezi toată discuția)
Cat este indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca? arhontele arhontele .... indemnizatia de concediu medical pentru un angajat care are salariul net de 1200/1500/2000 lei? Daca salariul minim pe economie ar fi de 500 de ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal Arsenie Elena Arsenie Elena Buna ziua, Numele meu este Arsenie Elena si doresc sa intru in concediu de risc maternal cu data de 1 Dec 2018. Avand in vedere ca eu am fost angajata din 21 ... (vezi toată discuția)