Buna seara! Bunicul a decedat, tatal meu a decedat si el (mentionez ca era despartit de mama mea atunci cand s-a intamplat), la 6 luni dupa a murit si bunica. Intrebarea mea este cum este posibil ca unchiul meu sa vanda terenuri peste terenuri, casa bunicilor sa o locuiasca, fara sa fim chemati la masa sucesoriala, fara sa discute cu noi. Mentionez ca tata are 3 copiii, iar unchiul are 2. Cert este ca noi, cei 3 copiii nu am avut nici un drept la nimic si oare de ce? Unde ma pot adresa? De ce documente am nevoie? Ma gandesc ca nu as avea de unde face rost de ele, sau mai bine zis de unde as putea incepe sa vad despre ce este vorba, ca prea isi bate joc de noi.
Multumesc!
Apelati la un avocat.
Mostenirile, de obicei, sunt complexe si delicate.
Pe speta dvs sunt posibile mai multe ipoteze si este prea complicat sa teoretizam fara sa aveti chestiuni concrete despre mostenire.
Un avocat va poate ajuta sa obtineti partea cuvenita din mostenire.
E posibil ca bunicii să îi fi făcut acte unchiului din timpul vieții.
Sau unchiul să își fi trecut bunurile la rolul fiscal și agricol și ulterior să fi deschis o acțiune în constatarea proprietatii.
Sau unchiul să vândă cu acte de mana, nu legal la notar.
Contactați un avocat și solicitați in instanta dezbaterea succesiunii după bunici si partajul.
Buna ziua! Am solutionat succesiunea dupa tatal meu, cat si a bunicii la notariat. Din toata hartogaraia in urma succesiunii facute dupa tata ( ca bunica nu ne-a lasta nimic), a reiesit ca noi cei 3 mostenitori avem dreptul la 3/16 din casa, teren aferent casei, 2 anexe care au fost daramate, unde ulterior varul si-a construit vila in locul respectiv ( mentionez ca nu are autorizatie de deramare, sau de constructie) si 538 m2 teren curte( gradina sa-i spunem). ptr toate astea eu si fratii mei am considerat ca cel mai bine ar fi sa ne despagubeasca cu 36.000 ron( adica 12.000/fiecare), logic nu putem bea cafeaua impreuna dupa atatia ani. Varul trebuie sa ne despagubeasca, doar ca ii se pare prea mult. A solicitat ,,zice el,, ca sa vine expertul la fata locului, cat si un avocat sa ceara pararea. Ceea ce mi se pare cam dubios, are dreptul sa faca asta? oricum daca nu ne cheama sa fim de fata nu pot lua in calcul ceea ce ne spune. Considerati ca este o suma mare ceruta pepartea noastra de bunuri? Din pct meu de vedere consider ca trebuia sa cer mai mult dat fiind faptul ca el a construit pe bunul lasat de tatal meu, totusi 2 camere/anexe cum vrea sa le cheme. Multumesc!