avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1775 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Plata gradinitei in perioada in care este inchisa
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Plata gradinitei in perioada in care este inchisa

Buna ziua!
In aceasta perioada a pandemiei ma lovesc de problema gradinetei in regim privat care va fi inchisa, insa mi se cere sa platesc in continuare taxa de scolarizare. Nu este stipulat in contract nici o situatie asemanatoare cu aceasta in care ne aflam. Singura perioada pe care trebuie sa o platim desi copilul nu merge la gradinita este cea a vacantelor, ori o perioada de 4 luni in care activitatea este sistata din motive de siguranta nu mi se pare ca poate fi numita vacanta. Intrebarea mea este: gradinita are dreptul sa imi ceara plata unor servicii de care nu beneficiez?
Va multumesc anticipat si astept cu interes raspunsul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: DianaO. , utilizator 17:02, 28 Aprilie 2020
Daca nu ajungeti la o intelegere cu gradinita atunci verificati clauzele contractuale referitoare la modalitatea de incetare a contractului si vedeti care sunt conditiile pentru a renunta la serviciiile acesteia.
Multumesc pentru raspuns! Interesul meu este sa imi ramana inscris la gradinita, altfel nu ma pot afla in concediu pentru supravegherea copiilor pe perioada in care sunt inchise unitatile de invatamant. Credeti ca exista vreo reglementare care sa faca referire la situatia in care ma aflu?
Din pacate, nu cunosc sa existe o astfel de reglementare pana in acest moment din cauza noutatii situatiei ivite cu care nu ne-am mai confruntat pana acum.
Daca in contract sau printr-o anexa sunt defalcate sumele pe care le achitati, incercati sa renegociati cu gradinita valoarea lunara a contractului, prin acordarea unor reduceri pentru serviciile de care copilul nu beneficiaza: mancare, rechizite,servicii curatenie gradinita, utilitati etc.
Daca acestia nu sunt de acord, singura varianta ramane actionarea gradintei in instanta pentru adaptarea contractului insa procesul nu se va solutiona pana in toamna.
De principiu, din moment ce gradinita privata nu isi indeplineste obligatiile din contractul incheiat, nici dvs nu aveti obligatia sa achitati niste servicii care sunt suspendate si nu se executa, insa intre teorie si practica este cale lunga.
Ultima modificare: Marți, 28 Aprilie 2020
Avocat Neagu Elena, Avocat
Va multumesc mult, o zi frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, as dori o lămurire asupra legii privind codul fiscal, ... gabriel32 gabriel32 Buna seara, As dori o lămurire asupra legii privind codul fiscal, articolul 25, conform căruia angajatorul poate deconta 1500 de lei din taxele aferente ... (vezi toată discuția)
Legalitate taxa scolara pe timpul vacantei de vara Dandedan Dandedan Buna seara! As dori sa va intreb cat este de legala perceperea unei taxe in urmatoarele conditii: am copilul la o scoala privata din Bucuresti care pe ... (vezi toată discuția)
Obligati sa platim afterschool-ul in aceasta perioada ? VASILESCUIRINA VASILESCUIRINA Buna ziua. Mii de scuze daca va deranjez insa am mare nevoie de un raspuns/ sfat si nu prea stiu cum altfel sa il gasesc. Este legat de obligatia platii ... (vezi toată discuția)