avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dată transmitere nr persoane la întreținere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dată transmitere nr persoane la întreținere

Vă rog să-mi spuneți, conform legii asociației de proprietari nr 196/2018, articolul care specifică cine si cum se stabilește dată de transmitere a nr de persoane care locuiesc într un apartament în lună în curs.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 10:23, 2 Mai 2020
Legiuitorul nu a dispus astfel de dispozitie
Cred ca se stie ca prev L 196/2018 sunt clare din acest punct de vedere, asa ca:
- plecarea din locuinta, in general se stie cu ceva timp inainte, dar sunt si situatii de urgenta cand omul pleaca urgent si nu mai are timp sa notifice as. prop.
- cu toate acestea, cei care solicita scaderea nr. de persoane trebuie sa stie ca, luna calendaristica nu este acelasi lucru cu luna afisarii listei de plata in sensul ca, de exemplu, la noi, acum este afisata lista de plata martie 2020 (afisata pe 24.04.2020) si, iaca data calendaristica este 2 mai 2020; ce inseamna acest lucru? mai poate un proprietar sa solicite scaderea nr. de persoane pe luna aprilie 2020 in conditiile in care nr. de persoane trebuie declarat la societatea de salubritate, la firma de repartizare a costurilor cu apa potabila sau ce-a calda?
In aceasta privinta, este imperios necesar ca com. ex. al as. prop. sa intocmeasca un Regulament intern, sa-l discute si aprobe in AG, apoi sa-l afiseze la loc vizibil, sa fie cunoscut de catre toti proprietarii. eliminandu-se in acest fel "discutiile" inutille...
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara! eu sunt restanțier la întreținere În fiecare ... Uther Uther Bună seara! Eu sunt restanțier la întreținere În fiecare lună plătesc 200 lei.Am crezut că din aceasta sumă mi se va opri întreținerea pe luna ... (vezi toată discuția)
Prescriptie restante intretinere Oana.agapie Oana.agapie Buna ziua! In blocul in care locuiesc exista un apartament cu datorii la intretinere din 2015 pana in prezent. Vechiul proprietar al acestui apart a decedat si ... (vezi toată discuția)
Termen de plata a intretinerii mai scurt decat prevede legea ... oldgeorge oldgeorge Termen de plata a intretinerii mai scurt decat prevede legea Exemplu: Data afisarii: 26 Ianuarie 2023 Data scadenta: 16 Februarie 2023 Stiam ca legea ... (vezi toată discuția)