avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal de contraventie- Locul
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal de contraventie- Locul

Buna ziua! Se poate cere anularea unui proces verbal in conditiile in care la rubrica privind locul savarsirii contraventiei agentul constatator a notat doar “km. 51” ?
Ultima modificare: Marți, 28 Aprilie 2020
Adrian9618, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 11:49, 29 Aprilie 2020
Buna ziua,
DA avand in vedere ca in conformitate cu prevederile art. 16 din OG 2/2001 stabilirea exacta a locului unde a avut loc abaterea este esentiala pentru a stabili gravitatea ei.
oricum luati legatura cu un avocat inainte care sa vada P.V.
Multumesc!
Descrierea insuficienta a locului faptei este un caz de nulitate relativa a PV de contraventie, asa cum arata ICCJ in decizia sa nr13/2018:
[ link extern ]
Prin urmare , daca doriti anularea acelui PV de contraventie prin invocarea acestei nulitati relative, legate de insuficienta descriere a locului faptei, trebuie sa aratati in fata instantei, in conformitate cu decizia nr. 22 /2007 a ICCJ ca prin acest lucru vi s-a produs o vatamare, fiind pus in imposibilitatea de a va apara, fapt ce nu poate fi inlaturat decat prin anularea acelui PV de contraventie.
Citez din acea decizie:
"În raport cu acest caracter imperativ-limitativ al cazurilor în care nulitatea procesului-verbal încheiat de agentul constatator al contravenţiei se ia în considerare şi din oficiu, se impune ca în toate celelalte cazuri de nerespectare a cerinţelor pe care trebuie să le întrunească un asemenea act, inclusiv cel referitor la consemnarea distinctă a obiecţiunilor contravenientului la conţinutul lui, nulitatea procesului-verbal de constatare a contravenţiei să nu poate fi invocată decât dacă s-a pricinuit părţii o vătămare ce nu se poate înlătura decât prin anularea acelui act."
[ link extern ]
Asa ca, daca nu va descurcati, cel mai bine e sa va angajati un avocat.

Daca in PV de contraventie scrie doar Km 51, fara a fi mentionata strada/drumul respectiv, sau vreun alt indiciu , este clar ca nu puteti aduce nici o dovada in sprijinul dvs,, fiind in imposibilitatea de a propune probe care sa arate ca nu erati in acel loc.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Aprilie 2020
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, as avea nevoie si eu de o informatie. descrierea ... mariustz mariustz Buna seara, As avea nevoie si eu de o informatie. Descrierea faptei intr-un proces verbal nu trebuie sa contina si localitatea unde s-a savarsit ... (vezi toată discuția)
Pe pv de contravenție întocmit în 9 ianuarie scrie anul 2018 în loc de 2019. am vreo șansă de câștig în instanță cu motivul acesta? Iustin. Iftode Iustin. Iftode Bună ziua, în data de 9 ianuarie 2019 am fost oprit de către un echipaj al politiei rutiere Iași pentru ca am fost surprins cu pistolul radar cu viteza de ... (vezi toată discuția)
Eroare proces verbal - anulare? stefanprisacariu stefanprisacariu Buna seara, Astazi mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru depasirea limitei de viteza cu mai mult de 50 km/h si mi-au dat dovada pentru 15 ... (vezi toată discuția)