avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Angajatorul vrea sa revin la birou înainte de ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Angajatorul vrea sa revin la birou înainte de ridicarea stării de urgență, deși lucrez bine de acasă

După introducerea stării de urgență am început să lucrez de acasă, cu productivitate neschimbată. Angajatorul mi-a pus în vedere că vrea să revin la birou înainte de 15 mai, deși activitatea mea nu necesită prezența mea fizică la locul de muncă. Acest fapt ar reprezenta un risc pentru mine și pentru familie, deoarece spațiul în care lucrez este tip open office și circulat de clienți. Ce pot face în această situație? Există recomandări UE recente de a continua lucrul de acasă, unde se poate. Nu am posibilitatea să vin cu mașina la muncă. În condițiile în care există o alternativă profitabilă, de a continua lucrul de acasă, îmi este încălcat dreptul la sănătate și siguranță.
Ultima modificare: Marți, 28 Aprilie 2020
DianaCM, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:57, 28 Aprilie 2020
Vi s-a modificat c.i.m. in privinta muncii la domiciliu la inceputul starii de urgenta ? Daca da, prin ce document ?
Ne-a anunțat verbal că din data de X vom lucra de acasă (fără a se specifica perioada). Nu am primit niciun document.
Ultima modificare: Marți, 28 Aprilie 2020
DianaCM, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In lipsa unui document scris pentru munca la domiciliu , atunci si revenirea la birou se poate face prin decizie verbala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamuriri lege 19/2020 raducristian256 raducristian256 Buna ziua, Lucrez intr-o institutie publica,nu dintre cele de pe lista de exceptii. Am doi copii minori sub 12 ani, amandoi. Am lucrat pe perioada starii de ... (vezi toată discuția)
Munca la domiciliu sau nu? IldikoB IldikoB Buna ziua, as dori informatii legate de cazul in care angajatorul ar fi de acord ca salariatii care doresc sa lucreze 1 zi pe saptamana de acasa iar celelalte ... (vezi toată discuția)
Telemunca mopy mopy de la inceputul starii de urgenta, printr-o decizie a conducerii, s-a trecut la munca in regim de telemunca. toti angajatii au lucrat de-acasa. Nu au fost ... (vezi toată discuția)