avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... lamuriri lege 19/2020
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

lamuriri lege 19/2020

Buna ziua,
Lucrez intr-o institutie publica,nu dintre cele de pe lista de exceptii. Am doi copii minori sub 12 ani, amandoi.
Am lucrat pe perioada starii de urgenta de acasa, munca la domiciliu.
Pentru urmatoarea luna sunt intrebat ce aleg munca la domiciliu sau birou. Am cerut munca la domiciliu, am fost insa incadrat la munca la birou, mi s-a oferit posibilitatea de a beneficia de concediul pentru parinti in perioada inchiderii scolilor. Conform legii 19/2020 insa eu ar trebui sa indeplinesc cumulativ si conditia ca "locul de muncă ocupat nu permite munca la domiciliu sau telemunca". Ori chiar eu am contribuit astfel incat sa se poat lucra de acasa pentru ceilalti angajati, exista aceasta posibilitate tehnica in continuare.
In aceste conditii angajatorul imi poate refuza dreptul la munca la domiciliu? As accepta si concediul pentru parinti, celalalt parinte fiind intr-o categorie care nu poate sa beneficieze de lege, dar nu cred ca este legal. Va rog sa ma lamuriti daca se poate.
multumesc
Cel mai recent răspuns: jurist2020 , utilizator 10:38, 14 Mai 2020
Angajatorul și angajatul pot conveni, prin act adițional, modificarea locului de muncă. De asemenea, și angajatorul poate dispune ca dumneavoastră să lucrați acasă, pe bază de decizie, dacă e cazul. Dacă între dumneavoastră și firmă există un act adițional care să prevadă o modificare a locului de muncă, atunci angajatorul trebuie să primească și acordul dumneavoastră pentru a schimba locul de muncă - la birou - ori poate emite o decizie. Angajatorul, în cauză, are dreptul de a nu mai fi de acord ca dumneavoastră să lucrați de acasă. E bine să rezolvați problema pe cale amiabilă, eventual un timp parțial la birou, iar restul de acasă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional telemunca la cim andad andad In situatia actuala, daca o firma de software opteaza pentru ca fiecare angajat sa lucreze de acasa, este necesar sa se incheie un act aditional de telemunca ... (vezi toată discuția)
Cim munca la domiciliu luminita29 luminita29 Buna ziua, Am rugamintea sa ma indrumati cum este mai corect sa procedez. Un angajat are CIM cu timp partial 4 ore pe zi pe durata nedeterminata. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am informat angajatorul ca sunt insarcinata si la ... NSteph NSteph Buna ziua, Am informat angajatorul ca sunt insarcinata si la cateva zile de la anunt mi s-a trimis de la HR o informare de la medicina si protecția ... (vezi toată discuția)