buna seara va intreb daca A+B+C+D+E+F+G fac o intelegere de imparteala a unui teren imparteala pe care nu o pun niciodata in practica iar ABCD vinde partea cota lor abstracta din teren lui X x mai e obligat sa respecte intel;egerea celorlalti ? pot invoca art 973 c civ si lipsa calitatii procesuale pasive ca exceptie de fond absoluta art 137 cpc ?
Puteti invoca 973 C.civ. precum si exceptia indicata, dar si E,F si G pot cere, in fct. de prevederile contractuale cu A,B,C si D, acestora despagubiri sau daune interese, provocate prin nerespectarea contractului, pe cale de actiune separata. In acest caz insa, pot cere chiar si intrunirea cauzelor, cf. art. 164 C.pr.civ. Dar aceasta este o alta poveste.
stiu ca conventiile au putere de lege doar intre partile care se obliga si nu fata de terti cu exceptia bunului obtinut prin succesiune eu dobandind dreptul celorlalti printr-un act translativ de proprietate contract de van cumparare in care nu se face nicio referire la intelegerea celor de la care am cumparat
Chiar daca in actul dvs de vanzare cumparare nu este trecuta acea intelegere notarial dintre A,B,C,D,E,F,G asta nu inseamna ca partile celelalte , in speta E,F si G , nu pot face actiune impotriva dvs! Ceea ce inseamna carte funciara blocata , timp pierdut si nervi in instanta! Nu inseamna neaparat ca vor avea si castig in instanta , dar pot incerca!B-)
Astazi in instanta am primit un exemplar din intelegerea facuta de ABCDEF iar la solicitarea mea am cerut si originalul acestei conventii la care reclamantul a spus ca nu o detine deci nici el nu avea un original asa cum ar fi trebuit INTREBARE ce forta probanta poate avea un inscris sub semnatura privata unde nu exista originalul ???