avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

Doresc sa va intreb daca ma puteti ajuta in privinta problemei mele. Daca am fost somera si m-am angajat pe perioada nedeterminata insa dupa o luna angajatorul nu mai are nevoie de serviciile mele, mai pot beneficia de indemnizatie de somaj sau trebuia sa lucrez mai mult ca sa-mi pot depune din nou dosarul de somaj? Precizez ca am fost somer indemnizat pe o perioada de 2 luni si mai aveam dreptul la inca 10 luni.
Cel mai recent răspuns: Isabela_bv , utilizator 21:32, 13 Decembrie 2009
Buna seara,
depinde cum va inceta raportul d.voastra de munca ( daca va cereti d.oastra demisia/lichidarea nu veti avea dreptul.)
A-ti renuntat cu totul la somaj?
Adica, e cam putin termenul de o luna...
Daca va concediaza sau va desfiinteaza postul, ar trebui sa va puteti continua somajul
Daca va concediaza cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si daca aveti lucrate 12 luni in ultimele 24 de luni puteti beneficia de indemnizatie de somaj.
Va multumesc pentru raspuns si imi cer scuze, am uitat sa va precizez faptul ca am contract de munca pe perioada nedeterminata dar cu prima luna perioada de proba. Daca se invoca faptul ca nu corespund cerintelor postului si dupa prima luna, cea de proba sunt data afara, pot continua somajul? Precizez ca a fost greseala mea ca am acceptat asa, puteam sa stau in perioada de proba si fara sa intrerup somajul si nu ma mai complicam atat.
Nu stiu cum se considera la mine stagiul de cotizare. Eu am fost in concediul pentru cresterea copilului pana la 28.08.2009, m-am intors la munca si a doua zi mi-a fost desfiintat locul de munca. Incepand cu data de 29.09.2009 am devenit somera cu indemnizatie, timp de 2 luni dupa care m-am angajat la o societate nou infiintata de o luna si ceva, pe perioada de proba.
1. Daca ati beneficiat de somaj cu 29 09.2009 veti beneficia si acum.
2. Stagiul de cotizare se completea cu lunile de dinaintea CCC.
3. Daca ati fost in perioada de proba si va inceteaza CIM cu art.31(4.1) din Codul muncii, beneficiati de indemnizatie de somaj.
4. Perioada de somaj o luati de la inceput, nu in continuarea celei anterioare.

Alte discuții în legătură

Pierderea dreptului la indemnizația de șomaj dupa cim pe perioada nedeterminata ReVa22 ReVa22 Am fost angajata timp de 15 luni cu contract de munca pe perioada nedeterminata, pana la desfiintarea locului de munca. Dupa ce am fost somera 3 luni, cu ... (vezi toată discuția)
Reluare somaj dupa angajare cu cim perioada nedeterminata si incetare in perioada de proba DoraVasile DoraVasile Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti ce as putea face si daca se mai poate face ceva in situatia mea, care se prezinta astfel: Am beneficiat de somaj o ... (vezi toată discuția)
Angajare doar pe perioada de proba in timpul somajului ContSters146211 ContSters146211 Sunt un ``proaspat`` somer, inregistrat din data de 20 mai a.c. De-abia am luat prima plata ! Ma confrunt cu o situatie interesanta: am gasit un loc de munca, ... (vezi toată discuția)