avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pierderea dreptului la indemnizația de șomaj dupa ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pierderea dreptului la indemnizația de șomaj dupa CIM pe perioada nedeterminata

Am fost angajata timp de 15 luni cu contract de munca pe perioada nedeterminata, pana la desfiintarea locului de munca. Dupa ce am fost somera 3 luni, cu indemnizatie de somaj, am fost reangajata cu un nou contract de munca pe perioada nedeterminata la acelasi angajator timp de alte 8 luni, dupa care de la 1 ianuarie 2018 mi s-a desfiintat locul de munca din nou.

Acum, fiind somera din nou, am fost informata de AJOFM ca nu am dreptul la indemnizatie de somaj deoarece ultimul contract de munca a fost pe o perioada NEDETERMINATA.

Deci, in total, desi in ultimele 26 de luni am lucrat si cotizat timp de 23 de luni, si am avut indemnizatie de somaj doar timp de 3 luni, acum nu mai am nici un drept la indemnizatie de somaj?

Mi s-a spus ca as fi avut dreptul daca ultimul contract de munca ar fi fost pe o perioada DETERMINATA. Am studiat Legea nr. 76/2002 insa nu am putut sa gasesc nimic ce ar indica ca eu nu as mai avea dreptul la indemnizatie de somaj, si care sa sprijine motivul ce mi s-a dat. Ma puteti ajuta sa gasesc ce articol din legea respectiva stipuleaza asa ceva?
Cel mai recent răspuns: ReVa22 , utilizator 16:35, 16 Ianuarie 2018
Am reusit sa obtin si un raspuns oficial (in scris) de la AJOFM, in care se vine cu o alta motivatie:

"Intre o perioada de somaj si urmatoarea perioada de somaj trebuie sa existe un stagiu de cotizare de 12 luni. Stagiul de cotizare care s-a folosit la intocmirea primului dosar de somaj nu se mai poate lua in calcul si pentru cel de-al doilea dosar."

Am gasit ca acest (nou) motiv chiar are si o baza legala, si anume in Art. 37 al. (1).

Din pacate, se pare ca legea nu este de partea celor corecti! Acum inteleg de ce o angajare la negru se considera a fi MULT mai avantajoasa in multe cazuri. Chiar si portarul de la AJOFM stia asta, si a ras de mine, dar eu m-am gandit ca "ce stie un portar?".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj Isabela_bv Isabela_bv Doresc sa va intreb daca ma puteti ajuta in privinta problemei mele. Daca am fost somera si m-am angajat pe perioada nedeterminata insa dupa o luna angajatorul ... (vezi toată discuția)
Intrerupere somaj prismatrade prismatrade Am urmatoarea situatie: am fost angajata la o firma 3 ani apoi am intrat in conc. pentru ingrijire copil pana la 2 ani.Dupa exact cei 2 ani am revenit s-a ... (vezi toată discuția)
Cum se poate contesta decizia ajofm de refuzare a dosarului de somaj? marinelaramona marinelaramona Ce ma sfatuiti sa fac in situatia in care am fost anuntata ca dosarul meu de somaj(care a fost deja inregistrat) a intampinat dificultati la plata si nu se va ... (vezi toată discuția)