avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intrerupere somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intrerupere somaj

Am urmatoarea situatie: am fost angajata la o firma 3 ani apoi am intrat in conc. pentru ingrijire copil pana la 2 ani.Dupa exact cei 2 ani am revenit s-a desfacut c. m. conform art . 65(21.05.2009). In perioada14.07.2009-21.07.2009 sunt somera iar din 21.07.2009 sunt angajata pe perioada nedeterminata la o firma pana in 22.01.2010 data la care se desface contr.munca conf. art.65/1. Am primit somaj pentru 7 zile si dupa ultima angajare pe langa salar am primit 30% conf. art. 72 din legea 76/2002. Acum as dori sa intru din nou in somaj si nu se mai poate mi s-a spus deoarece am fost angajata pe perioada nedeterminata la ultimul loc de munca. Nu mi se pare normal si de aceea va cer un sfat !
Cel mai recent răspuns: prismatrade , utilizator 09:52, 10 Februarie 2010
1. Are dreptate AJOFM. In somaj nu intra cand doreste cineva ci atunci cand indeplineste conditiile legale.
2. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie sa aveti 12 luni lucrate in ultimele 24 de luni, nu neaparat consecutive si nu la acelasi angajator. Perioada de CCC pana la 2 ani nu intra in cele 12 luni.
Sa inteleg ca daca contractul de munca ar fi fost pe perioada determinata somajul se suspenda iar apoi se putea relua ? CCC pana la 2 ani nu se considera activitate in munca?
1. Daca CIM ar fi fost pe perioada determinata se supenda somajul.
2. CCC nu este perioada de cotizare pentru somaj, ci numai pentru sanatate si pensie.
prismatrade a scris:

Am urmatoarea situatie: am fost angajata la o firma 3 ani apoi am intrat in conc. pentru ingrijire copil pana la 2 ani.Dupa exact cei 2 ani am revenit s-a desfacut c. m. conform art . 65(21.05.2009). In perioada14.07.2009-21.07.2009 sunt somera iar din 21.07.2009 sunt angajata pe perioada nedeterminata la o firma pana in 22.01.2010 data la care se desface contr.munca conf. art.65/1. Am primit somaj pentru 7 zile si dupa ultima angajare pe langa salar am primit 30% conf. art. 72 din legea 76/2002. Acum as dori sa intru din nou in somaj si nu se mai poate mi s-a spus deoarece am fost angajata pe perioada nedeterminata la ultimul loc de munca. Nu mi se pare normal si de aceea va cer un sfat !

Din 10.02.2010 ma pot angaja la alta firma. Acum mai pot primi cei 30% conf.art.72 din legea 76/2002 ? Am primit aceasta suma pe perioada celor 6 luni lucrate la ultima societate. Art.73 da acest drept dar ma gandesc la perioada de intrerupere din 22.01-10.02. Va multumesc pentru raspunsuri !
Ultima modificare: Marți, 9 Februarie 2010
prismatrade, utilizator
1. Da, veti primi cei 30%, in conditiile legii 76/2002:
Art. 73. - (1) Persoanele prevăzute la art. 72 beneficiază de această sumă şi în situaţia în care, în perioada pentru care au dreptul la indemnizaţia de şomaj, le încetează raportul de muncă sau de serviciu la primul angajator şi se încadrează la un alt angajator.
(2) Suma plătită din bugetul asigurărilor pentru şomaj, în cuantumul stabilit la art. 72, se acordă pentru situaţia prevăzută la alin. (1) până la sfârşitul perioadei pentru care persoana era îndreptăţită să primească indemnizaţia de şomaj.

2. Mergeti la AJOFM, faceti o cerere tip si depuneti aceleasi documente pe care le-ati depus cand ati avut prima angajare din somaj.

Alte discuții în legătură

Cand pot intra in somaj ? prismatrade prismatrade Am urmatoarea situatie din cartea de munca : -in 20.05.2009 a incetat CCC - 2 ani -21.05.2009 reluat activitatea -21.05.2009- desf. contr. munca ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa angajare mgf2768 mgf2768 In contextul crizei economice actuale, se mai acorda 30% din somaj in cazul in care te angajezi in timpul perioadei de acordare a ajutorului de somaj? (vezi toată discuția)
Demisia si somajul Gommer Gommer Buna.Am intrat in somaj in 20 noiembrie 2008 si m-am angajat in februarie 2009. Am contract pe perioada nedeterminata si beneficiez de 30% din somaj pana in 20 ... (vezi toată discuția)