avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Prescriere datorii
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Prescriere datorii

Buna ziua.
Am fost recent la primăria pentru a solicita un certificat fiscal la o PJ cu activitate suspendată de mai bine de 3 ani.
Doamna de acolo a zis ca nu poate sa imi elibereze certificatul întrucât am impozite neplătite. Am rugat-o să îmi spună de la sunt aceste impozite si de cand, la care doamna s-a poticnit si a zis ca sunt la niste masini de prin 2013 dar nu poate sa vada cu exactitate despre care e vorba.
Spunandu-i ca datoriile mai vechi de 5 ani se prescriu ea mi-a zis ca la ei in primăria nu se practica prescrierea si ca nu imi poate elibera certificatul pana nu plătesc.
Poate sa ma lămurească cineva, de ce unele datorii se sterg după 5 ani și altele nu. Cele din impozite in ce categorie intra?
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 22:22, 30 Aprilie 2020
prescripția nu operează din oficiu.
adică datoriile se șterg în urma unui proces prin care s-a constatat intervenită prescripția.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenzi neplatite lidiuta20 lidiuta20 Am 2 amenzi din 2006(200RON si 300RON), doresc sa stiu daca se prescriu dupa atitia ani. Mai am o amenda de 1.500 RON din 2012. As dori sa stiu daca scap de ... (vezi toată discuția)
Impozite pe teren si cladiri/ termen de prescriere laurashield laurashield Buna, Am un SRL care detine in proprietate un teren de 6000 mp., cu cladiri (magazii, depozite , hala de lucru). Nu am mai platit impozitele la primarie ... (vezi toată discuția)
Prescrierea datoriei geogeorge geogeorge Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta(care e cat se poate de reala)!! Daca o persoana a decedat in 2006 si a lasat mostenire un apartament in care ... (vezi toată discuția)