avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... amenzi neplatite
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

amenzi neplatite

Am 2 amenzi din 2006(200RON si 300RON), doresc sa stiu daca se prescriu dupa atitia ani. Mai am o amenda de 1.500 RON din 2012. As dori sa stiu daca scap de ele cu legea gratierii? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Iulian Catalin Arhire , Evaluator 12:27, 26 Februarie 2017
Cele din 2006 sunt prescrise dar cea din 2012 , abia la anul implineste termenul de prescriptie ( 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului urmator emiterii ) . Cat tine de asa zisa lege a gratierii , abia dupa validare o sa vedem ce contine dar mai ales ce anume opereaza si cum .
In 2016, cind am vrut sa platesc impozitul ptr.casa, erau trecute si cele din 2006 si nu au vrut sa-mi incaseze impozitul, pina nu le achit. Deci, mi-au zis ca pina cind nu le achit pe toate 3, nu se incaseaza impozitul ptr.casa. Nu inteleg de ce, cele din 2006 mai sunt inca active. Exista vreo lege care le prescrie la 5 ani? Multumesc anticipat.
Din pacate , amenzile nu pot fi radiate din evidenta contabila a creditorului in baza prescriptiei . Prescriptia opereaza in sensul ca anuleaza dreptul creditorului de a solicita executarea dvs in baza titlului emis pentru acea creanta dar datoria ramane . Problema se complica in cazul primariilor , deoarece ele constituie ROL comun atat pentru amenzi cat si pentru impozite si taxe .
Buna ziua! Va rog frumos, sa ma anuntati cind se aproba legea gratierii, daca se sterg si amenzile. Daca nu, ce se poate face legal. Multumesc anticipat.
Ordonantele , privind gratierea , au fost abrogate . Se vorbeste de o lege de modificare a codului penal , care va include si prevederi privind gratierea , dar dupa ce va aparea vom sti ce si cum opereaza .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenzi de circulație neplatite se prescriu? IuliaDum IuliaDum Buna ziua Acum aproape 10 ani am lovit cu masina un stalp iar politita mi-a dat o amenda de 250 de lei,nu am achitat-o si azi am primit înștiințare de ... (vezi toată discuția)
Amenzi contraventionale - prescriptie? ContSters144009 ContSters144009 Buna ziua! Eu cu sotul meu ne-am cumparat anul acesta apartament. Astazi am fost sa platesc impozitul la casa si mi s-a spus ca sotul meu are 4 amenzi ... (vezi toată discuția)
Amenzi contraventionale Ovidiu04 Ovidiu04 am contraventii din anii 2006-2008 care au ca emitent RATUC(compania de transport public Cluj), 2 contraventii din 2008, respectiv 2014 care au ca emitent ... (vezi toată discuția)