avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Amenzi de circulație neplatite se prescriu?
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Amenzi de circulație neplatite se prescriu?

Buna ziua
Acum aproape 10 ani am lovit cu masina un stalp iar politita mi-a dat o amenda de 250 de lei,nu am achitat-o si azi am primit înștiințare de plata de la primarie.
Ce e de facut?Eu as merge sa o achit dar am persoane care imi spun ca si amenzile au un termen de prescriptie.
Ma lamureste si pe mine cineva,va rog.
Cel mai recent răspuns: dancluj , utilizator 10:33, 8 Iunie 2017
Codul de Procedură Fiscală, aflat azi în vigoare, stipulează la CAPITOLUL VII, ART. 215: (1) Dreptul organului de executare silită de a cere executarea silită a creanţelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naştere acest drept. (2) Termenul de prescripţie prevăzut la alin. (1) se aplică şi creanţelor provenind din amenzi contravenţionale. Or, amenzile de circulație fiind amenzi contravenționale, ele se prescriu la împlinirea termenului de 5 ani, de la data de 1 ianuarie a anului următor datei la care ai primit amenda. De exemplu, dacă ai primit amenda la data de 2 august 2013, ea se va prescrie la data de 1 ianuarie 2019. Dar, atenţie! Dacă între timp sunteti notificat în scris, o dată sau de mai multe ori, să platiti amenda, atunci termenul de prescripţie de 5 ani se calculează de la data ultimei notificări, şi nu de la data aplicării amenzii. Deci, prin notificări repetate, termenul de prescripţie poate fi, practic, prelungit la infinit. Pe de altă parte, dacă organul fiscal constată împlinirea termenului de prescripţie, acesta este obligat să înceteze procedura de emitere a titlului de creanţă fiscală.
Deci,cu alte cuvinte,sau mai bine spus "babeste"NU.Ce rost au atitea fraze si interpretari pompoase.Conduc masini de 30 de ani si va spun ca pina in 2000 se mai stergeau(prescriptie)dar de atunci incoace NU.Astfel,am ajuns sa acumulez in jur de 9000 lei amenzi.Statul nu e prost si nu va pierde niciodata.Un exemplu graitor este legea dat de Ciolos prin care nu poti plati impozitele pe casa si masina pina nu platesti TOATE(la zi)amenzile.Confuziile apar evident ca doar folcloristi sint destui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenzi circulatie : 2009 /20012 Roxana-POPA Roxana-POPA Buna ziua, Am primit o instiintare prin posta cum ca as avea neplatite 2 amenzi. Una din 2009 si una din 2012. Nu-mi amintesc clar de ele. ( unde le-am ... (vezi toată discuția)
Plata impozit fara achitare amenda de circulatie bitcadaniel bitcadaniel La organul fiscal nu pot plati impozitul pe 2017 pina nu achit integral o amenda de circulatie din 2012 .Este posibil.Va multumesc.X-(X-(X-(X-( (vezi toată discuția)
Amenzi utilizator@ utilizator@ Buna seara In anul 2013 am primit o amenda judiciara pentru...neglijenta cu actele. A fost un dosar penal in care am fost citat ca martor. S a inchis dosarul ... (vezi toată discuția)