avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cota parte curte comuna
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cota parte curte comuna

Buna ziua, locuim la curte in spatiu comun cu inca 5 familii care locuiesc in imobil separat in aceeasi curte.casa noastra este separata in spatele curtii. de curand s-au mutat vecini noi care au pus stapanire pe toata partea din spate a curtii si modifica/amenajeaza cum vor pe motivul ca e proprietate comuna si ca fac ce vor. cum pot afla care este cota parte din acest spatiu comun la care am dreptul. mai avem un pic si isi instaleaza inclusiv masa cu scaune in fata geamului meu. va rog sa ma indrumati de unde pot afla aceste informatii. cu siguranta depind de suprafata curte si de spatiul detinut... multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 10:37, 5 Mai 2020
comun înseamnă tocmai că nimeni nu are un pătrățel numai al lui.
deciziile cu privire la spațiile comune se iau împreună.
si daca nu ai cu cine te intelege? comun pentru noii mutati inseamna ca au acces si pot stau unde vor in curte, chiar daca asta inseamna langa usa noastra sau sub fereastra casei... eu nu ma refer la o anume suprafata de curte care sa fie doar a noastra ci la ce cota avem dreptul pe care sa o putem utiliza noi... de exemplu, pe laterala casei avem o curte ingusta de cca 1 metru latime cu 3 metri lungime. astazi au facut curat in aceasta zona (maturat si aruncat diferite obiecte depozitate de noi) precizand ca este curte comuna.
Ultima modificare: Joi, 30 Aprilie 2020
catabota, utilizator
este exact ceea ce v-am spus: nimeni nu are o cotă pe care să o poată utiliza singur.
cât despre fâșia de 1 pe 3 are același regim -comun- chiar dacă este în laterala casei și, eventual, doar în dreptul geamurilor Dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren - curte comuna catabota catabota Buna ziua, Locuim la curte comuna in Bucuresti, casa dobandita prin lg 112, cumparata de la proprietar. Ma intereseaza daca prin lg 87 pot obtine gratuit ... (vezi toată discuția)
Spatiul verde din jurul blocului laur50 laur50 De unde pot afla care este suprafata la sol al condominiului aflata in proprietatea Asociatiei. Cu trotuarul de pe conturul blocului sau fara? Spatiul verde de ... (vezi toată discuția)
Proprietate comuna virginialucaci virginialucaci Mama mea detine o proprietate comuna in cota de 50% pe carte funciara colectiva a terenului neconstruit ( suprafata totala a terenului este de 388 mp). Pe ... (vezi toată discuția)