avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren - curte comuna
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren - curte comuna

Buna ziua, Locuim la curte comuna in Bucuresti, casa dobandita prin lg 112, cumparata de la proprietar. Ma intereseaza daca prin lg 87 pot obtine gratuit terenul (cota parte) de la stat. Stiu ca nu se poate achizitiona din curte comuna decat teren deservit personal de fam noastra, adica nu cel cu acces de trecere spre alti locatari. Suntem ultima casa din curea comuna, cladire separata. In laterala casei am un culoar ingust de cca 3 m lungime cu 1 m latime, iesire de acces din bucatoaria noastra. Pot solicita sa primesc acest teren sau trebuie sa il cumpar de la primarie? Daca ma puteti indruma. Multumesc frumos.

Alte discuții în legătură

Cota parte curte comuna catabota catabota Buna ziua, locuim la curte in spatiu comun cu inca 5 familii care locuiesc in imobil separat in aceeasi curte.casa noastra este separata in spatele curtii. de ... (vezi toată discuția)
Servitute gheata gheata Buna ziua stau cu chirie la stat intro curte cu inca doi propietari eu aflanduma in fundul curtii langa unul din propietari care detine o jumatate din acea ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere dariu dariu Vecinul si cu mine locuim in cate un imobil proprietate individuala, dar cu teren de trecere prin fata cladirii mele( de 0.7m latime si 10m lungime) in ... (vezi toată discuția)