avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

Daca sunt angajat pe perioada determinata, pot beneficia de somaj dupa expirarea perioadei?
M-am angajat pe 08.10.2009, iar contractul de munca s-a incheiat pe trei luni, pana pe 08.01.2010.
Astept un raspuns.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 21:59, 13 Decembrie 2009
daca perioada la care va referiti este o continuarea a altor perioade de munca (cu acte in regula) care cumulate fac cel putin 12 luni de contributie la fondul de somaj, da, veti putea beneficia de indemnizatia de somaj.
Reglementarea legala:Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare, pe perioade stabilite diferentiat, in functie de stagiul de cotizare, dupa cum urmeaza:
- 6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin un an;
- 9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 5 ani;
- 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.
Da, conditia fiind de a fi lucrat la alti angajatori cel putin 9 luni astfel incat sa aveti 12 luni lucrate in ultimele 24 de luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatie de somaj? cristhina2781 cristhina2781 buna ziua!am si eu o intrebare: daca in februarie 2012 am fost disponibilizata iar ultima luna care a fost platita la somaj este decembrie 2011 pot beneficia ... (vezi toată discuția)
Acordarea din nou a indemnizatiei de somaj dupa somaj si contract pe perioada nedeterminata roxanagritu roxanagritu Dupa o perioada de doua luni in care am beneficiat de indemnizatie de somaj m-am angajat cu contract pe perioada nedeterminata la o firma la care am lucrat o ... (vezi toată discuția)
Calculul stagiului de cotizare pentru indemnizatia de somaj lonita lonita Buna ziua. Am urmatoarea situatie. Am lucrat efectiv pentru o perioada de 10 ani, dar din cate cunosc, in primul an de dupa terminarea facultatii (2005) ... (vezi toată discuția)