avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Angajator refuza cerere zile libere.
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Angajator refuza cerere zile libere.

Buna ziua,
Soția mea lucrează ca Psiholog in siguranța circulație intr-un spital și activitatea lor a fost suspendată pe perioada stării de urgentă. Între timp spitalul a devenit centru suport pentru bolnavi/suspecți Covid-19. Pentru luna Aprilie au primit o decizie a conducerii prin care le spunea ca din cauza suspendării activități, vor primi 75% din salariu, in baza Art.53, alin1, codul muncii, dar nu șomaj tehnic. Acum sunt “sfătuite”, mai mult amenințate sa-și facă cereri de concediu fără plata. Soția a depus cerere pentru zile libere pentru copii pe perioada închiderii școlilor, dar i-a fost refuzata, fără sa primească un răspuns scris. Este corect sau mai bine zis legal? Ce putem face in situația aceasta?
Ultima modificare: Vineri, 1 Mai 2020
CS2007, utilizator
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:49, 2 Mai 2020
Va adresati catre ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 19-2020 Anca_4u Anca_4u Buna seara . As vrea sa va rog sa ma lămuriri și pe mine cu aceasta lege . Sunt in 75% cu copilul acasă și am fost înștiințată de contabilitate ca luni ... (vezi toată discuția)
Inchiderea contractului de munca-angajat cabinet stomatologic Dany5 Dany5 Buna ziua!Sunt medic dentist,angajat cu contact pe timp partial de 2 ore la un cabinet privat,unde lucrez de 10 ani.De curand am fost angajata si ca medic ... (vezi toată discuția)
Urgent contributii somaj tehnic marinamarilena marinamarilena am depus la ITM documentatia necesara pentru somaj tehnic , conf, OUG 28/2009, adica scutite d plata contributiilor la buget, atat pentru angajator cat si ... (vezi toată discuția)