avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Cale acces blocata
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Cale acces blocata

Buna seara! Am si eu o intrebare: este posibil ca proprietarii unor terenuri sa imi blocheze accesul la terenul meu, cerandu-mi in schimb o suma de bani pt a avea acces la acesta?(existand o bariera la intrarea pe drumul de acces, pe care ei il considera drum privat, dar la care am si eu cota indiviza 1/10.Va mulțumesc anticipat!
Mai ales ca ai cota indiviza, ai dreptul la acces prin acel drum. plangere la politie si apoi, daca nu se rezolva, demersuri in instanta
Ultima modificare: Vineri, 1 Mai 2020
Lulescu, utilizator
Va mulțumesc mult de informații!!!

Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Mai 2020
gi-jane2, moderator
N-are competență poliția (eventual sa incheie un P.V. de constatare), formulați o acțiune confesorie de superificie iar dacă aveți totuși un drept de coproprietate (forțată) puteți intenta o acțiune fondată pe obligația de a face, trebuie studiate actele
pentru a se alege optiunea corecta.
Ați putea începe cu o somație prin avocat sau executor; totodata, n-ar strica sa solicitati o asigurare de probe in prealabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocare abuziva drum de servitute Aurassha Aurassha Buna ziua Am urmatoarea situatie: Un vecin blocheaza intrarea pe drumul de servitute pentru masinile care vin pentru santierul meu (imi construiesc casa). ... (vezi toată discuția)
Dreptul de trecere matray matray Bună ziua. Obstrucționarea dreptului de trecere - notate în CF-uri ca Servitute de trecere cu piciorul și vehicule-respectiv blocarea -de rea voință- ... (vezi toată discuția)
Cum se poate rezolva un astfel de litigiu? Manole Dumitru Manole Dumitru Sunt in coproprietate pe cote indivize a unei alei de acces cu mai multi coproprietari. Doi dintre coproprietari detin 2/3 (190 m.p.)din aleea de acces, iar ... (vezi toată discuția)