avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechime in munca

Buna ziua
Conform legii, anii de studii superioare se considera vechime in munca.
Avand in vedere acest fapt in conditiile in care am urmat cursurile unei facultati la zi (5 ani) dar am repetat un an, va rog sa-mi spuneti daca la vechimea in munca mi se adauga 5 ani cat a fost durata clasica de studii sau 6 ani cati am urmat practic.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:06, 21 Mai 2020
Nu exista niciun text de lege care sa mentioneze ca "anii de studii superioare se considera vechime in munca".

Perioada facultatii la zi nu constituie vechime in munca, prin urmare, nu se ia in considerare la calculul sporului /gradatiei de vechime , ci numai la calculul stagiului de cotizare pentru pensie.
perioada studiilor superioare absolvite si terminate la zi, cu diploma
Ultima modificare: Joi, 21 Mai 2020
servcola, utilizator
@ servcola

Se ia in considerare numai la calculul stagiului de cotizare pentru pensie la limita de varsta ,de invaliditate sau de somaj.
Ultima modificare: Joi, 21 Mai 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diploma de absolvire a facultatii, primita dupa 5 ani, poate modifica punctajul de calcul al pensiei? Eugen-Sterian Bercea Eugen-Sterian Bercea Buna ziua, Dupa terminarea facultatii, iulie 2009, sotia a fost incadrata la locul de munca (Ministerul Telecomunicatiilor - Directia economica) pe postul cu ... (vezi toată discuția)
Perioada de 4 ani de facultate(curs de zi)constituie vechime ... Belgi Belgi Perioada de 4 ani de facultate(curs de zi)constituie vechime in munca? Buna ziua.In conditiile in care am o facultate absolvita la zi in perioada 2002-2006,cu ... (vezi toată discuția)
Calcul vechime pensionar rodicacojocaru rodicacojocaru Am absolvit in 2004 cu diploma o facultate la zi - 5ani - paralel am avut si servici. Ma intereseaza daca anii de facultate se calculeaza la vechime si ce ... (vezi toată discuția)