Buna ziua,am si eu o intrebare cum ar trebui să procedez daca am lucrat timp de 4 ani 24-48 si in contract scrie 12-24 fara a avea liber cand erau sărbătorile legale ba din contra ne avad personal am lucrat si 48-24 si ne spuneau daca vine control sa spunem ca lucram 12-24 si cerandu-mi dreptul la concediu de odihna mai cerut sa imi dau demisia.Si tot ce nu era in regula ne punea sa plătim fiind muncitor necalificat.Va multumesc
1..Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.
Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
2. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.
Buna ziua,eu nu imi depun demisia de oarece nu vad un motiv întemeiat motivul ca mi-am cerut dreptul la concediu legal de odihna si spunându asta directorului ma amenintat ca imi va face referat indisciplinat.Ce pot face in cazul acesta? Va multumesc.
Concedierea
George Ionut
Bună seara. As vrea sa știu ce as putea sa fac dacă mi sa cerut să-mi dau demisia pentru ca am refuzat sa plec într-o cursa într-o zi de duminica. ... (vezi toată discuția)