La data de 15.02.2019 mi-am infiintat un PFA in sistem real. Venitul net realizat pentru perioada 15.02.2019 - 31.12.2019 a fost de 49.467 lei. Pentru a stabili baza de calcul pentru CAS si CASS ma raportez la plafonul de 24.960 lei sau la plafonul recalculat in functiie de nr de luni lucrate? Si daca calculez la nr. de luni lucrate ma raportez la 11 luni (adica iau in calcul toata luna februarie chiar daca am inceput efectiv de pe 15 ale lunii)? Multumesc!
De ce 2496 lei plafonul pentru 12 luni si nu cel recalculat pentru 11 luni in care s-a desfasurat activitate? Care este rolul precizarilor din Codul Fiscal referitoare la plafonul recalculat in functie de nr de luni de activitate? Exemplele din normele metodologice fac referire tot la pafonul reclaculat...care sunt argumentele legislative pentru a plati CASS la plafonul de 2496 lei? Multumesc.
La PFAuri se ia venitul pe an total realizat de asta. Iar plafonul stabilit ala e și dacă se realizează veniți peste acea cifra pe an se plătește la minim cât e scris mai sus.
Personal nu sunt cunoscător al Codului Fiscal ca un economist deoarece sunt cu pregătire tehnica, dar și eu depun anual Declarația Unica și ma confrunt cu aceste probleme.
Lichidare pfa
popaica
Intentionez inchiderea pfa-ului în cursul lunii februarie 2020 când voi încasa ultima factura. La un venit net de 16000 ce taxe trebuie să plătesc? ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.