avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copilul meu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copilul meu

Buna ziua , stiu ca o sa fiu judecata dar mai intai ascultati povestea mea , sunt impreuna cu un barbat de 5 ani tin sa mentionez ca nu suntem casatoriti dar avem un copil de 1 an jumate , in acesti 5 ani am avut multe , pot sa zic ca am primitcate o palma sau ba mai mult am ajuns la bataie , nu am dovezi asta este problema , imi vorbeste urat , cu timpul mi-am gasit pe cineva care sa ma inteleaga , ma iubeste ma accepta cu copilul meu , intrebarea mea este , daca eu plec cu barbatul respectiv , iubitul meu imi poate lua copilul ? Ce consecinte am daca plec cu copilul ? Va rog nu ma judecati , vreau doar sa stiu imi poate lua copilul ?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 16:56, 4 Mai 2020
Dacă dovediți că aveți capacitatea de a-i asigura o locuință și condiții decente pentru creștere și educare, inclusiv din punct de vedere material, instanța va dispune ca locuința copilului să fie la dvs.
Dacă asigurați condiții morale si.materiale minorului il veti castiga.
Aveti șanse să obțineți câștig de cauză.
Mutati-va cu copilul si cereti ca exerciati impreuna autoritatea parinteasca, locuinta copilului sa fie la dvs, si tatal sa plateasca pensie de intretinere 1/4 din venitul lui.

Chiar daca gasesc o locuinta si nu este pe numele meu pot tine copilul ? Imi poate face ceva daca plec cu el in momentul acela ? Sa cheme politia sau ceva ? Tin sa mentionez ca multi m-au dat inapoi doar pentru ca alocatia copilului este pe cardul lui , ma afecteaza cu ceva ? Va multumesc din suflet !
Adrian ALBU a scris:

Dacă dovediți că aveți capacitatea de a-i asigura o locuință și condiții decente pentru creștere și educare, inclusiv din punct de vedere material, instanța va dispune ca locuința copilului să fie la dvs.

Nu poate să vă facă nimic dacă plecați. Nu contează sub ce titlu folosiți locuința: proprietate, închiriere, comodat sau dacă sunteți tolerată în locuință.
Ultima modificare: Luni, 4 Mai 2020
Adrian ALBU, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama romanca , tatal italian... Danelu98 Danelu98 Buna ziua , as vrea sa aflu si eu niste informatii despre cum ar putea face mama prietenei mele in legatura cu relatia cu concubinul ei italian. Detaliile ar ... (vezi toată discuția)
Custodie copil nicol-dd nicol-dd Prietena mea locuieste de 11 ani cu un barbat cu care nu are acte de casatorie dar au impreuna un copil de 9 ani. Locuiesc in imobilul parintilor barbatului. ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu minor vladgrigoras vladgrigoras Buna ziua, Am sa incerc sa prezint pe scurt situatia prin care trec in acest moment, rugandu-va sa ma ajutati, daca este posibil, cu un raspuns. In anul ... (vezi toată discuția)