Buna ziua,
Am sa incerc sa prezint pe scurt situatia prin care trec in acest moment, rugandu-va sa ma ajutati, daca este posibil, cu un raspuns.
In anul 2006 am divortat de sotia mea, de comun acord. Fetita mea, fiind minora, i-a fost incredintata mamei, cu acordul meu. Pe timpul casatoriei am locuit impreuna cu parintii mei. Dupa divort, eu m-am mutat in gazda, sotia mea neavand unde sa locuiasca a ramas, impreuna cu fiica mea la parintii mei, unde locuieste si in prezent.
Situatia mi-a convenit, ce-i drept, deoarece am avut posibilitatea sa-mi vizitez fetita in fiecare zi, sa fac lectii cu ea si sa ma asigur ca nu-i lipseste nimic, iar educatia ei decurge bine. Parintii mei au contribuit foarte mult la buna crestere si educatie a fetei.
De aproximativ 1 an sotia a ramas fara servici, intretinandu-se din alocatie, pensie alimentara pe care o platesc lunar plus alte contributii banesti pe care le ofer si din ajutorul financiar al parintilor si fratelui meu. Propriu-zis ea nu are nici o sursa de venit dar, nu pare sa-i pese. In acest moment pe primul loc se afla dorinta ei de a-si reface viata. Acum o luna a cunoscut o persoana din alt oras, mai exact dintr-o localitate de langa Focsani, cu care doreste sa se casatoreasca.
Va puteti da seama ca nu sunt de acord cu stramutarea copilului meu in alta localitate, ingreunandu-mi astfel accesul la educatia acestui copil si indepartandu-l de persoanele dragi lui (tata, veri, bunici, prieteni, colegi scoala etc.), orasul in care locuiesc fiind un centru universitar, cu licee de prestigiu in Romania.
Consider ca mutarea acestui copil intr-o localitate de langa Focsani, printre persoane straine, la departare de toti cei pe care ii iubeste nu este in folosul lui si nu-i asigura siguranta.
Va rog sa ma sfatuiti ce pot face in aceasta situatie si daca pot cere in instanta tutela copilului. Mentionez ca minorul are 12 ani.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns:
gi-jane2 , moderator
11:41, 2 Mai 2014