avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare domiciliu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare domiciliu minor

Buna ziua,

Am sa incerc sa prezint pe scurt situatia prin care trec in acest moment, rugandu-va sa ma ajutati, daca este posibil, cu un raspuns.

In anul 2006 am divortat de sotia mea, de comun acord. Fetita mea, fiind minora, i-a fost incredintata mamei, cu acordul meu. Pe timpul casatoriei am locuit impreuna cu parintii mei. Dupa divort, eu m-am mutat in gazda, sotia mea neavand unde sa locuiasca a ramas, impreuna cu fiica mea la parintii mei, unde locuieste si in prezent.
Situatia mi-a convenit, ce-i drept, deoarece am avut posibilitatea sa-mi vizitez fetita in fiecare zi, sa fac lectii cu ea si sa ma asigur ca nu-i lipseste nimic, iar educatia ei decurge bine. Parintii mei au contribuit foarte mult la buna crestere si educatie a fetei.
De aproximativ 1 an sotia a ramas fara servici, intretinandu-se din alocatie, pensie alimentara pe care o platesc lunar plus alte contributii banesti pe care le ofer si din ajutorul financiar al parintilor si fratelui meu. Propriu-zis ea nu are nici o sursa de venit dar, nu pare sa-i pese. In acest moment pe primul loc se afla dorinta ei de a-si reface viata. Acum o luna a cunoscut o persoana din alt oras, mai exact dintr-o localitate de langa Focsani, cu care doreste sa se casatoreasca.
Va puteti da seama ca nu sunt de acord cu stramutarea copilului meu in alta localitate, ingreunandu-mi astfel accesul la educatia acestui copil si indepartandu-l de persoanele dragi lui (tata, veri, bunici, prieteni, colegi scoala etc.), orasul in care locuiesc fiind un centru universitar, cu licee de prestigiu in Romania.
Consider ca mutarea acestui copil intr-o localitate de langa Focsani, printre persoane straine, la departare de toti cei pe care ii iubeste nu este in folosul lui si nu-i asigura siguranta.
Va rog sa ma sfatuiti ce pot face in aceasta situatie si daca pot cere in instanta tutela copilului. Mentionez ca minorul are 12 ani.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:41, 2 Mai 2014
Veti cere ca ambii parinti sa exercite autpritatea parinteasca si locuinta copilului sa fie acolo unde a stat si pana acum.
Copilul va fi si el ascultat, daca vrea sa locuiasca cu mama, posibil ca va pleca cu ea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia copilului alinaady alinaady buna seara! eu si sotul meu am ajuns la concluzia ca cel mai bine ar fi sa ne separam --initial a fost de acord cu conditiile impuse de divortul la notar ... (vezi toată discuția)
Sotia m-a parasit teetw116 teetw116 Sotia a plecat la munca in Germania,de 2 de zile!Acolo a cunoscut mai multi barbati,dar momentan traieste cu un barbat mai in varsta cu 22 deani!Acum ,dupa 2 ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna copii minori, 3 ani respectiv 10 luni aallyah9 aallyah9 Buna ziua. Sunt casatorita de 5 ani si impreuna cu sotul avem doi copii de 3 ani respectiv 10 luni. Sotul este cadru militar si in timpul unei misiuni din ... (vezi toată discuția)