avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Card credit achizitionare produs-rate restante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Card credit achizitionare produs-rate restante

Buna ziua! In decembrie 2007 am luat de la Altex un produs la care am dat si avans si o anumita suma adica 800 lei acoprea de pe cardul eurolines, urma sa achit suma in 20 rate fixe, am achitat 14 rate consecutive fara sa am intarziere de plata, dupa care in luna mai 2009 am ramas fara loc de munca si pana in sept am achita minumul de plata adica exact cheltuielile de intretinere a cardului , vazand ca nu e stipulat in extras am incetat sa mai achit deoarece vin luna de luna cu o suma de penalizare de 45 lei si rata fiind doar 50 lei si am solicitat sa-mi trimita o copie a contactului deoarece nu am semnat nimic, mi s-a comunicat ca am suma restanta mai mare din momentul cand am achizitonat in 2007 (deci ca si cum nu am platit nimic ) ;zilnic sunt sunata de diversi operatori ce ma ameninta si au o atitudine de oameni prost crescuti, le-ma trimis solicitare pe mail zi de zi de pe data de 28 .nov nimeni nu mi-a raspuns.

Ce pot face in acest caz? Pot sa fac o sesizare la protectia consumatorului?
Cel mai recent răspuns: stefiul , utilizator 20:41, 16 Decembrie 2009
Dvs. aveti posibilitatea sa faceti sesizare scrisa la ANPC prin care sa le aduceti la cunostinta toate problemele despre care relatati, sa solicitati ca in urma verificarilor efectuate sa se constate incalcarea prevederilor legale.De asemenea, contactati un avocat pentru demersurile preliminare si pentru a actiona firma respectiva in instanta de judecata.
Multumesc doamna! Am facut ambele lucruri. Procesul civil isi urmeaza cursul....Ce ma deranjeaza, este faptul ca nu am stipulata in contract o formula de calcul a dobanzii functie de indicatori reali economici (in cazul meu unul este Libor). De un an de zile tot trimit cereri, far' de raspuns. Incerc sa contactez persoanele abilitate de la Centrala bancii - nici o sansa. In urma plangerii la ANPC nu am obtinut decat revenirea la conditiile initiale a comisionului de administrare al creditului. Hartuirea telefonica a ajuns la extrem. Suna de pe numere private, necunoscute, ameninta cu inchisoarea (pentru o intarziere de doar doua luni). Nu le dau atentie, dar doresc sa-mi fie respectate drepturile. Nu contesc contractul, doresc numai respectarea lor. Dar sunt obosit.De accea am pus inrteabarea de mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lnselata de un ifn vasilica2412 vasilica2412 In septembrie 2006 am luat 2 produse de la Altex, credit dat de euroline in val de 4826 ron, 60 de rate cate 80,43 ron pe luna, m-i s-a emis si un card mi-am ... (vezi toată discuția)
Credit "neachitat" myryam myryam Buna ziua, Tatal meu in anul 2007 a cumparat produse de uz casnic prin credit bancar in valoare de 600 lei de la magazin ,ratele platindule la Banca si nici ... (vezi toată discuția)
Problema cu un credit de consum raz_anigga raz_anigga Buna seara!in anul 2005 am facut rata la altex,cumparand produse electrocasnice in valoare de 2300 lei,pe o perioada de 5 ani.atunci nu am semnat niciun ... (vezi toată discuția)