avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare de la centrala blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare de la centrala blocului

Situatia se prezinta astfel: apartament in bloc cu 4 scari, toate 4 scarile au o singura centrala termica proprie ( nu Radet ). Problema este costul exagerat de mare la intretinere ( undeva la 800-900 ron pe luna la apartament de 42 mp cu 3 calorifere).
Doresc sa ma debransez complet de la incalzirea blocului , apartamentul este renovat complet, inclusiv instalatia tevilor de incalzire calorifere si apa este refacuta cap-coada in ideea montarii unei centrale termice proprii. Momentan nu am calorifere montate. Din cate stiu, nu este nimeni care si-a tras alimentare pe gaz pentru centrala proprie. Sunt dispus sa imi montez si centrala electrica.
In cazul acestei situatii, care este procedura pentru debransare completa? Si care sunt platile de care voi fi scutit daca mi se accepta debransarea ?
In fiecare luna vine plata pentru service instalatie termica, gaze pt incalzire, apa pt incalzire, salariu inginer, salariu fochist, acestea cumulate sunt enorme pentru un apartament de 42 mp.
Mentionez ca urmeaza o adunare generala in curand, cea anuala.
Cel mai recent răspuns: LetitiaM , utilizator 06:46, 2 Octombrie 2023
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu veti fi scutit de nici o cheltuiala legata de intretinerea acelei centrale.
Art.75 din legea 196/2018
(4)Niciun proprietar din condominiu nu este exceptat de la obligatia de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renuntarii la folosirea unei parti din proprietatea comuna.
[ link extern ]
In privinta debransarii va trebui sa urmati doar procedura prevazuta in regulamentul intern al asociatiei de proprietari din care faceti parte. Ce ati citit anterior, de la altii, nu se aplica, e un sistem privat de termoficare in cazul dvs.

In ce lege se specifica in clar si fara interpretari ca este nevoie de aprobarea AG pentru montarea de centrala de apartament si decuplarea de la centrala de scara/bloc?
Ultima modificare: Joi, 15 Septembrie 2022
vfomino, utilizator
În nici o lege. Nu există vreo lege cu acest subiect.
Ultima modificare: Joi, 15 Septembrie 2022
latka, utilizator
Daca nu exista regulament intern?
Administratia anterioara a dat acordurile doar in baza deciziei presedintei. Actuala administratie vrea acordul adunarii generale. Fac parte din comitet, deci stiu ca nu s-a modificat sau vorbit de modificarea vreunui regulament intern daca acesta exista.
Deasupra noastra si sub noi s-au debransat, nu locuiesc si nu incalzesc, alaturi e un singur perete comun cu un singur apt. restul peretilor sunt toti exteriori.
Ce articol de lege prevede ca trebuie sa fie un regulament intern? In caz ca ne refuza sa stim pe ce baza apelam decizia.
Mentionez ca 10 apt din 30 sunt debransate deja fara acordul adunarii generale sau al vecinilor (sus jos etc) din care 5 sunt incalzite si 5 nu (nu sunt locuite).
Mulțumesc anticipat pentru ajutor!

vfomino a scris:

In ce lege se specifica in clar si fara interpretari ca este nevoie de aprobarea AG pentru montarea de centrala de apartament si decuplarea de la centrala de scara/bloc?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare radet bucuresti macmac macmac Suntem asociatie de scara. Avem contorizare pe scara la apa calda si caldura. Prin aceasta RADET spune ca obligatiile sale privind inlocuiri sau reparatii ... (vezi toată discuția)
Debransare de la radet 2017 CostinSibi CostinSibi Buna ziua, as dori si eu sa stiu in ce conditii ma pot debransa de la RADET, in anul 2017, avand in vedere ca in cadrul asociatiei de proprietari din care ... (vezi toată discuția)
Semnatura vecini debransare energie termica pati pati Buna ziua, As dori sa stiu ce pot sa fac in situatia in care doresc sa-mi montez centrala termica, intr-un apartament pe care l-am cumparat recent, iar ... (vezi toată discuția)