avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Frauda
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Frauda

Buna seara,prefer sa nu îmi folosesc numele ptr siguranța mea!
Locuiesc intr-o casa tip bloc,adică din exterior se vede o singura casa cu o singura intrare,dar de fapt sunt 10 garsoniere.Proprietarul ia chirie 200€ ptr fiecare garsoniera.Sunt redactate contracte ANAF semnate de el in numele locatarilor,fără ștampila și număr de înregistrare ptr care el ia in fiecare luna o anumită suma de bani drept impozit fără a justifica.Utilitatile(gaz,curent)sunt împărțite la 2-3 garsoniere,specific ca o singura centrală termică este la 2-3 garsoniere ceea ce este ilegal.Locatarii plătesc după bunul plac al proprietarului,ei neștiind care le este factura și neștiind ca sunt conectați la gaz și curent cu alte garsoniere.Pe deasupra se mai plătește 150 lei de garsoniera,apa-gunoi-televiziune și internet(care nu exista).Locatarii nu au voie sa primească vizite de la absolut nimeni deși plătesc chirie.Proprietarul se folosește de naivitatea și nevoia persoanelor fără locuinta.Ei sunt obligați sa respecte regulile făcute de proprietar,el fiind foarte agresiv verbal.Unde am putea depune o reclamație anonima ptr a stopa aceste abuzuri?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: avocatmaria , utilizator 00:14, 5 Mai 2020
Puteti merge la Administratia Financiara sa verificati daca este inregistrat contractul dvs, mentionati adresa si numele proprietarului. Tot acolo puteti face reclamatie in cazul in care nu figureaza niciun contract inregistrat.
Si bineinteles la Politie - puteti formula plangere penala impotriva proprietarului.
Restul ca platiti utilitati - pentru orice suma ar trebui sa va arate facturile si in mod legal sa va refactureze pentru fiecare garsoniera in parte utilitatile.
nu va opreste nimeni sa va mutati cand puteti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Utilitati deductibile cabinet avocat dumitru2000 dumitru2000 avem un conttract de comodat pentru un etaj dintr o constructie cu trei etaje . ctr e sub semnatura privata, e pe 5 ani si are data certa de la notariat. ... (vezi toată discuția)
Contract comodat refacturare utilitati societati alinutza81_23_11 alinutza81_23_11 Buna ziua. De curand o firma la care tin evidenta contabila, ( x ) si-a mutat sediul social in chirie , la o alta societate. sa zic Y ...Intre cele 2 ... (vezi toată discuția)
Dilema Mariralu Mariralu Buna ziua , Am o soc. care a inchiriat un ap. unei pers fizice, ch . de intretinere vor fi achitate de chirias, dar asoc. de proprietari imi trimite aviz ... (vezi toată discuția)